Truck wont crank... Help please! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-21-2011, 05:46 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jul 2007
Location: Great Falls, MONTANA
Posts: 1,164
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck wont crank... Help please!

Hey everyone been awile but trying to help my pops out, well to start out truck was running fine and we went to pull a trailer with his 2003 2wd auto 6.0l and the brake lights for the truck were not working. So we went straight to both fuse boxes and started pulling fuses and not a one was blown, so after hours of trying to figure out the lights we got them working by splicing in a power wire that runs along the brake light wire that seemed to be working with the brake. So we started the truck obviously with a rigged brake light and everything was fine, so the next morning we go to leave and turn the key and nothing only normal lights on the dash but no crank. Batteries have been tested and proved to be good so we manipulated the starter with a screw driver and that makes it crank but it wont start..... can anyone give any insight on what could cause this.. oh and all fuses are still good.. thanks a million we need this truck running.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-21-2011, 06:46 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jul 2007
Location: Great Falls, MONTANA
Posts: 1,164
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bump please help.... Truck still wont crank what can we try could it be a short?? truck ran fine yesterday dont think we can here anything buzzing or clicking under the hood when key is turned to run...Computer maybe??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-25-2011, 12:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My 03 did that and I unhooked the batteries and unpluged the tcp/pcm for a day and then pluged it back in I had a tranny code that was blocking power to the starter and I was showing no power to the tcm I couldn't even get into it with the scanner. Once I let it set for a day unpluged I hooked everything back up and it has worked fine since then. Try that and see what happens.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:24 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors