EGR delete gone wrong? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-14-2011, 04:21 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
miller502's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
EGR delete gone wrong?

I just did the egr cooler delete/ new oil cooler package from sinister. The truck had a rough time getting started. I took it down the road and it started to shutter and vibrate. I mashed on the pedal and a loud tinking sound came from under the hood and a puff of black smoke shot out the exhaust. Long story short, on a five mile run, it would shutter when giving it the pedal. Stocpped at the store and when i got back in, it wouldnt start. After cranking and cranking it started but it sounded like their were pipes and parts banging under the hood( while still shuttering). only reason why I did this was my oil cooler was clogged up. Other than that, truck ran fine. I was thinking that it may have air in the fuel line? My ficm on my scan gauge shows 48 volts. Any thoughts would be greatly appreciated. Oh, i did not change the oil since it was brnd new 5w40 rotella syn and coolant was brand new zerex ec-1.

2006 Crew Cab f250 LWB 6.0
325x60r18 Dunlop Fierce Attitude M/T
Ice Metal wheels
3" Icon lift
Egr Delete
Sinister Coolant Filtration
Rancho 9000 Adj shocks
Gutted Cat
Zerex EC-1 Red coolant

Last edited by miller502; 08-14-2011 at 04:22 PM. Reason: none
miller502 is offline  
post #2 of 3 Old 08-14-2011, 04:23 PM
information regurgitator

 
NYC F-350's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 6,328
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Thanks: 34
Thanked 262 Times in 241 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Take it out and beat it like a redheaded step child if you cleaned the HPOP reservoir down to nothing. You got air in the high pressure oil system.
NYC F-350 is offline  
post #3 of 3 Old 08-14-2011, 04:25 PM
information regurgitator

 
NYC F-350's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 6,328
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Thanks: 34
Thanked 262 Times in 241 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If that doesn't cure what ails it, get a new IPR screen kit and replace that. If you got alot of junk on it, you might even need a new IPR, but with it running at all, probably not.
NYC F-350 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome