Fuse #33 Keeps Blowing - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-13-2011, 04:35 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2011
Location: Las Vegas
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fuse #33 Keeps Blowing

Hello,
New member and a new Ford owner. I just bought a 2005 F250 6.0l with 41k on it. It is in pretty good shape but has a few bugs. When I bought the truck from a private party they "forgot" to mention that the wipers didn't work. Since it hardly rains in Vegas I forgot to check before I bought it.

Anyways.. Fuse #33 (Cluster, 4x4, Wipers) blows the second I turn the ignition to run. I think its an instrument problem but to be honest I don't know where to start isolating the problem.

Also, I am having that relay issue where it take 30-60 second for the radio and wipers to come on. Could this have any affect on Fuse# 33? I wouldn't think so but you never know. Also, I have swapped relays and still have the 30-60 sec delay / fuse 33 blowing.

I looked for wiring diagrams and have not found any details with the instrument cluster/4x4/wipers.

Any help would be greatly appreciated.

Guy
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-14-2011, 10:42 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2011
Location: Las Vegas
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Alright, here is an update. Disconnected the wiper motor.... fuse blew, disconnected the blinker arm/wiper control.....fuse blew, removed dash and disconnected instrument cluster..... fuse did NOT blow. So I have narrowed it down to the cluster. Any ideas on how to troubleshoot the cluster?

Thanks,
Guy
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors