A/C Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 07-29-2011, 07:23 PM Thread Starter
Premium Member
 
techtulsa's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tulsa
Posts: 196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
A/C Problems

I have a 2005 F-250 XLT CCLB 4X4 with automatic transmission. My A/c last year started blowing out the defroster all the time. I took it to the dealer and they replaced the vacuum pump. A couple of weeks ago, I bogged down in some river gravel and put my four wheel drive into gear with the hubs and switch. Immediately my A/C went to my defroster and wouldn't switch until I turned it to vent and waited for it to blow through the vents. Then I put it on A/C and it stayed. Now every time I start it, it blows through the defroster until I put it on vent and wait. It's been 105 all week and after working outside all day, I want the A/C to work. I don't get near the air velocity that I did have and some of the air is getting stuck between the defroster and vents. Any help will be greatly appreciated as I just went out of extended warranty. Thank you

2005 F-250 CCLB 4X4
148,000 Miles
6" Rough Country 4 Link System
Anzo HID Projector Headlights
Retro-Solutions 6000K 55 watt HID & LED'S
2010 F-350 20" Ford Wheels with 35X12.50X20 Nitto Mud Grapplers
5" straight pipe
Studded Engine with EGR delete RCD, Rebuilt Oil Cooler, ICP and Dummyplugs and Drainplugs, Coolant filter Performance Machine and CCV mod. Cat ELC.

Avatar is picture of Daris my son that died in a car crash with Dex Brown June 2, 2012. We miss him very much!!!
techtulsa is offline  
post #2 of 4 Old 07-31-2011, 05:28 AM
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine does similar things when i start truck it blows defrost for like a minute or so then to my vents. If i use 4wd and the hubs lock it does it longer for a while . I think my hub seals are starting to leak so it takes some pressure away from the air ducks causing this to happen. Yours could be a similar problem.

03 cc XLT sb 4" straight piped no kitty the blue spring,welded EGR cooler, new oil cooler, coolant filter,final charge ELC , hypertect max energy, and scangauge for monitoring. and the bad asss 03 turbo whistle free mod zoodad mod and ccv reroute :
DWULF is offline  
post #3 of 4 Old 07-31-2011, 04:52 PM Thread Starter
Premium Member
 
techtulsa's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tulsa
Posts: 196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My hubs are back to auto and I still have this problem. I think it is a control issue as today it didn't blow real cold for a while and then it did. I will research the manuals as I haven't had much help here. Maybe the other forum will help????

2005 F-250 CCLB 4X4
148,000 Miles
6" Rough Country 4 Link System
Anzo HID Projector Headlights
Retro-Solutions 6000K 55 watt HID & LED'S
2010 F-350 20" Ford Wheels with 35X12.50X20 Nitto Mud Grapplers
5" straight pipe
Studded Engine with EGR delete RCD, Rebuilt Oil Cooler, ICP and Dummyplugs and Drainplugs, Coolant filter Performance Machine and CCV mod. Cat ELC.

Avatar is picture of Daris my son that died in a car crash with Dex Brown June 2, 2012. We miss him very much!!!
techtulsa is offline  
post #4 of 4 Old 07-31-2011, 05:14 PM
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If your hub seals leak then it effects your vacume presure. Also another great forum is Ford TRUCK ENTHUSIASTS great bunch of people there

03 cc XLT sb 4" straight piped no kitty the blue spring,welded EGR cooler, new oil cooler, coolant filter,final charge ELC , hypertect max energy, and scangauge for monitoring. and the bad asss 03 turbo whistle free mod zoodad mod and ccv reroute :
DWULF is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome