CEL,PO299,PO470,cleared,gone,truck runs fine? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 05-08-2011, 08:29 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
kdr3885's Avatar
Join Date: Jul 2010
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
CEL,PO299,PO470,cleared,gone,truck runs fine?

My wife took my 06 F350 and trailer into town to pick up a horse. She called and said the CEL came on, but the truck seemed to be running normal. After she got home, I ran the codes with the Edge Insighr CTS and found a PO299 (turbocharger under boost) and a PO470 (exhaust back pressurecsensor circuit malfunction). I cleared the codes and the CEL went off. I took the truck for a short (4 mile) drive and all gauges on the dash and Edge Insight were normal.
10-11 degree spread on ECT/EOT. Boost readings were normal when I got on it. No smoke (black or white). No puking. Engine sounds fine. Starts easy/smooth. Runs fine. No loss of power. CEL stayed off. Ran the codes and got a P1000.

Bought the truck last Aug with 90,000 on it. Approaching 100,000. Have had no problems with it except a brief 1 hr period when the AC wouldn't work. getting ready for my second oil change and first fuel filter change.

Your thoughts?

06 F350 Lariat 6.0 PSD CC 4x4 LB SRW
95,000 miles
Edge Insight CTS, DieselSite Coolant Filter / Ford Gold, Rotella T6 5-W40
kdr3885 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome