2006 6.0 cranks...no start NEEED HELPPPP! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2011, 05:27 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry 2006 6.0 cranks...no start NEEED HELPPPP!

The truck has been get harder to start lately but i figured it could be on account of the frigid weather im also two days away from selling I need this fixed ASAP. I was driving the truck around for nearly half an hour turned it off at the grocerie store came out after 25 minutes cranked strong no start. FICM was rebuilt by swamp and the HPOP fitting was replaced with the stronger one by ford when the injectors were installed. Right now im waiting on AAA to get here and tow it. When I was cranking it over I did notice it showed positive oil pressure so im praying it isn't the HPOP. I also noticed after cranking for maybe 10 seconds it threw a message saying TBC fault which I believe is trailer brake . Please any help would be great.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-10-2011, 06:16 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thank God just needed a new battery old one tested good wasn't pushing enough CC amps
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-12-2011, 09:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: Central Missouri
Posts: 270
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by POWERSTROKIN28 View Post
Thank God just needed a new battery old one tested good wasn't pushing enough CC amps
DId you replace both batteries? Seemed like you mentioned it was turning over strong at the store....hmmmm
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-17-2011, 01:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 309
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
there is a sensor that goes out and causes a no start warm condition. IPR? ICP? one of those I think. You should be able to search for it

Im with the horse on this one. It wouldnt be cranking strong if one battery was bad.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-17-2011, 03:35 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Nov 2010
Location: South Fayette/Pittsburgh PA
Posts: 5,116
Thanks: 17
Thanked 65 Times in 59 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by POWERSTROKIN28 View Post
the HPOP fitting was replaced with the stronger one by ford when the injectors were installed.
that doesn't make a lot of sense. there's no overlap with injectors and the stc fitting on the back of the pump

now if you said the dummy plugs were updated with injectors then that makes sense
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-20-2011, 05:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Last time same hapend to my i rapleace and cmp and other one crankshaft position sensor and was the same after i spray starter fluid to my filter my wife starts and is running thru now no problem if start then you now if is belt good in engine
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:09 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors