6.0 electical issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-29-2010, 07:26 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 electical issue

Probably not 6.0 specific, but it is on an 03 with a 6.0. My trailer brake light has been blinking like it has a bad connection. Then yesterday it completely quit working, and there is an occasional weird buzzing/clicking coming from under the dash somewhere. The weird thing is that decelerating, turning blinkers on, or pushing on the brake makes the buzz go away, if its happening. I reached under the dash while it was doing it, and there is a cluster of wires that I could feel vibrating.

Any ideas?
DSMissed is offline  
post #2 of 4 Old 12-29-2010, 01:55 PM
Compression Ignition Addict
 
Chango's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have known flashers to buzz. do your blinkers and hazards work normally? Does it only have that problem when the trailer is hooked up?

Awesome thread on oil / cold start issues for 6.0 ----> http://www.powerstroke.org/forum/gen...ably-like.html
Troubleshooting a no Start Condition ---> http://www.powerstroke.org/forum/6-0...condition.html
Still using Ford Coolant? ----> http://www.powerstroke.org/forum/6-0...nce-temps.html
Chango is offline  
post #3 of 4 Old 12-29-2010, 02:16 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No, I haven't had a trailer on since it started doing it. Blinkers work normal, haven't tried the hazards. Is the flasher located under the dash kinda between the steering wheel and the radio? Thats where the noise comes from.
DSMissed is offline  
post #4 of 4 Old 12-29-2010, 02:47 PM
Compression Ignition Addict
 
Chango's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 310
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I dont know for sure never looked at mine for the 6.0, It would be about a 1" square block looking thing. Im just going off previous experiences with large trucks

Awesome thread on oil / cold start issues for 6.0 ----> http://www.powerstroke.org/forum/gen...ably-like.html
Troubleshooting a no Start Condition ---> http://www.powerstroke.org/forum/6-0...condition.html
Still using Ford Coolant? ----> http://www.powerstroke.org/forum/6-0...nce-temps.html
Chango is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome