problems after installing fass system. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-02-2007, 06:12 AM
Member
 

Join Date: May 2006
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
problems after installing fass system.

I just installed the fass system. started right up after installed, went for test drive and it died. I found out that I didnt get it primed. after about 15 min I got it primed. got truck running again, let it idle in driveway for about 20 min, went for another test drive got about half mile from home and died again. could not restart again. hook up factory fuel lines bypassing the fass system and changed fuel filter and still would not start. got pulled home and changed the fuel filter up by engine and disconnected the batteries for about 10 min. I checked the trouble codes and I had cam postition error and crank pos. error. I did get it started again on factory fuel system. now my question is did it dye because of the codes I got or did I get the codes because It died. Did it start because of me disconnecting the battery or changing the fuel filter up by engine. I did remove the fuel tank and it was clean inside no gunk. sorry for the long post but just trying to get everything explained it detail. I am now scarred to drive truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-02-2007, 06:49 AM
Is it even worth it???



 
Join Date: Aug 2006
Location: Lex KY
Posts: 9,093
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ABOBB Send a message via Yahoo to ABOBB
Your signature says that you have an 03. Do you have a 7.3 or a 6.0.

The reason I ask is, your problem, and your codes seem to lead me to a classic CPS problem, but that was more prevalent in the 7.3 than the 6.0
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-02-2007, 07:50 AM
Member
 

Join Date: May 2006
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the 6.0L, and I checked everything over on the fass system and could not find out where it could suck air. when I did change the fuel filter there was fuel in the module and also the filter on the fass system.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors