04 6.0 No start sometimes..need help!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-10-2010, 03:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
04 6.0 No start sometimes..need help!!!

try to make this as short as possible:

took truck to dealer 2 weeks ago..told them truck wouldnt start sometimes. example i would drive my truck to work and when i would go to leave work hrs later it would crank and crank, but no start. after waiting an hour or so i would go back out there and truck would start like nothing was wrong. Dealer replaced FICM and 2 weeks later truck did the same thing, only problem is that this time i waited and tried to start it and nothing..waited some more and it never started. so i had it towed in and dealer just called me and said need to replace whole wiring harness, 1500 bucks not covered under my extended powertrain warranty!! damnittt

im just wondering if anyone has had this problem...the diesel tech said that there is no FICM SYNC. so he went to wiring harness and wiggled and wiggled then all of a sudden it started...im gunna take it to a local AUTO ELECTRICAL guy i know and let him take a look first..any ideas or thoughts would be a HUGE help!! thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-10-2010, 03:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump bump bump
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-11-2010, 03:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: Louisville, KY
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
there is a problem with the injector harness coming loose/unconnected at the valve cover gasket. They make clips to stick in the connector to secure it. Pretty common 6Ls. They wiggle loose over time and cut out signals to the injectors. Sometimes they just cause running rough problems, other times it causes a no start. Take your valve covers off and see if the connector has backed out.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:08 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors