04 power and smoke problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 05-03-2010, 11:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation 04 power and smoke problems

i have a 04 f-350 with a 6.0 the problem i am having is it has no power and blows greyish white smoke out the tail pipe, then it takes off and runs fine then back to smoke and no power then fine again. i am unable to pattern the problem. i recenctly replaced my icp censor and wiring harness for it. does anyone have any ideas
Mc_Davis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 05-03-2010, 11:55 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Nov 2009
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like your turbo vanes could be sticking...that would explain the lack of power and smoke...what kind of PSI are you building during acceleration?

2004 F250 CC SB 6.0
SCT X3 Custom Tuned: Eric@IDP, Matt@GearHead
Edge Insight Monitor w/EGT Probe
Zoodad Mod
High Idle Mod
Tough Country 2.5" Front Leveling Kit
MBRP Turbo back exhaust and a dead cat
ARP Studs
New Oil Cooler and EGR cooler
Dieselsite Coolant Filter Kit
305/75/16 Nitto Dune Grappler

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
fordstang93 is offline  
post #3 of 6 Old 05-07-2010, 05:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
that i do not know i dont have a boost gauge in the truck
Mc_Davis is offline  
post #4 of 6 Old 05-07-2010, 06:37 PM
Compression Ignition Addict
 
MountainStangs's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sparks, Nevada
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Could be an EGR issue... A friend of mine had the same issue with his '04 so he did the EGR delete kit and it fixed the issue completely.
MountainStangs is offline  
post #5 of 6 Old 05-07-2010, 07:03 PM
Powerstroke Techie

 
forddieseldoctor's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Saint Cloud, WI
Posts: 4,464
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
You need to get a scanner on it. See what codes are in it. It's pointless to throw parts at it.

Ford Senior Master Diesel Tech

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

IF YOU DON'T WANNA STAND BEHIND OUR TROOPS
THEN FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM


Meet Double Aught
2000 F250

forddieseldoctor is offline  
post #6 of 6 Old 05-11-2010, 03:49 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I unpluged the egr but that didn't make a difference. I'm going to try a scanner and hope that will find the problem
Mc_Davis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome