truck studders and smokes after WOT?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-29-2010, 09:55 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: va beach, va
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
truck studders and smokes after WOT??

2005 f250 6.0l just out of warranty by two days!!!!

programmer is currently off the truck and running stock tune...everything else in my sig is still on it

ok so as the title says...my 05 drives fine until full boost or wide open throttle...example i was driving up the on ramp and wot first second and third gear.....i come to the top of the ramp and coast into traffic....when i slowly get back into the throttle to maintain my 60mph....the truck shakes and studders/hesitates...no boost, no turbo spool TONS of black and white smoke out the stack....now i understand unburnt fuel on WOT....but ten seconds later on a stock tune??? Next i proceeded to stick the truck in neutral and floor it to clear all the unburnt fuel and respool the turbo....from then on the truck drives great.....till you cut it off and restart the drive cycle.....but like i said it only happens AFTER WOT and it doesn't matter cold or hot.....NO codes....no lights nothing....just puffs smoke....any ideas?? anyone else have this issue...? turbo is six months old and three new injectors.....thanks for any help i really need it.

2005 PSD xlt fx4 6.0 (extended cab short bed)

mods:
zoodad mod
sct livewire custom tunes by TWISTED DEISEL
autometer boost, pyro and trans temp gauges
3.5" down pipe, 4" mbrp straight piped stack
AFE stage 2 intake
CFM largemouth intake manifold and intercooler pipe
12k HID's

future mods:
RCD egr delete, ARP studs & black onyx head gaskets (TWISTED DIESEL), CCV mod

chris_the_stroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-30-2010, 03:19 PM
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a injector, or possibly the FCIM. That is from my limited experience and knowledge. You will probably hear from somebody on here with more knowledge that can give you a for sure!

SOLD-2000 F250 SC 7.3

New-2004 F250 CC 6.0
New oil cooler, EGR valve, Thermostat
EGR Delete on new EGR cooler()
Coolant filter
Zoodad mod
Cat and muffler delete
2" leveling kit

Coming soon- SCT Tuner, and head studs as soon as I can cause the ones in it to fail!


Yes I'm a Republican, because we can't all live on welfare!




grant2270 is offline  
post #3 of 3 Old 05-01-2010, 09:10 PM
Compression Ignition Addict
 
powerhoghp's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hedgesville, WV
Posts: 1,256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked the VGT Solenoid? If it decided to stick one way or another, the turbo wont spool. Also check the wiring harness to it. Any other potentially unrelated things you've noticed? Any codes that don't trigger a CEL?
powerhoghp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome