TECHS I need Help!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 04-16-2010, 01:49 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Spoolin05Stinker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: not to far from the city of "Brotherly Loved"
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry TECHS I need Help!!!!!

It's an 05 6.0 auto with 54,683 on the clock.The problem is im blowing out blue smoke. It happens when I come to a stop then start to roll usually between 0-35 mph, at the same time the tach seems to be hesitating to move between 1500-2500 or so. To clear it up I have to get in to it till i hit 40 it seems okay..They ran Key on Key Off Test. Diesel Diagnostic as stated in my invoice:assed all following:KOEO,KOER,INJ.FLOW.GLOW PLUG.:Many Aftermarket Parts added along with a Bazzooka Bass Tube which may be causing interference with electronics/Ficm. No repairs made at this time: Tech an Service Manager took truck out on road test an said,"ITS FINE"....My aftermarket parts are Green drop in air filter, 4"MBRP turbo back with cat, Autometer Boost,Trans.,EGT temp gauges, 33" Mickey Thompsons...So I pulled out my air filter an theres a small puddle of oil on the air inlet side of the turbo?????? Always thought blue smoke was oil burning issue. BTW they charged me $110.00 for the test which was useless to me.....Any help would be greatly apprciated

2005 F-250
4"Mbrp With Cat
33x12.5x17 MT BAJA MTZ
Autometer Boost, Egt, Trans gauges
Green Drop in Air Filter
ARE DCU Series Cap Trucks gotta make me Money MSD Daswhawk for the other parameters

Last edited by Spoolin05Stinker; 04-16-2010 at 01:54 PM.
Spoolin05Stinker is offline  
post #2 of 7 Old 04-16-2010, 11:16 PM
Member
 
whiteboy_77_77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Campbell river BC
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
mine does the same thing tooo. but only when the oil temp is at around 170 then it stops when it hits 182-183, and mine only has 80,000 killometers on it. i cant figure it out ethe. injectors or injector seals or sumthing????
whiteboy_77_77 is offline  
post #3 of 7 Old 04-17-2010, 02:53 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: pesgtigo
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
same thing here..it's what i originally posted about. its from the crank case vent..i bet your intake after the the intercooler is full of oil! I even have the same milage! this is too freaken weird.
fireman2545 is offline  
post #4 of 7 Old 04-19-2010, 02:45 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Spoolin05Stinker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: not to far from the city of "Brotherly Loved"
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bump....Need Help Stat!!!!!!

2005 F-250
4"Mbrp With Cat
33x12.5x17 MT BAJA MTZ
Autometer Boost, Egt, Trans gauges
Green Drop in Air Filter
ARE DCU Series Cap Trucks gotta make me Money MSD Daswhawk for the other parameters
Spoolin05Stinker is offline  
post #5 of 7 Old 04-20-2010, 07:29 PM
Powerstroke.org Rookie
 
fasttimez's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like your building excessive crankcase pressure causing it to blow into your intake tube which is being sucked into your turbo, try doing the CCV Mod which vents your crankcase to atmosphere, this should clear up the sucking in oil problem....
fasttimez is offline  
post #6 of 7 Old 04-21-2010, 08:35 PM
Member
 
whiteboy_77_77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Campbell river BC
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
but would that make the truck run crapy when its blowin blue.... it seems to studder alot whenever it blows the blue smoke??
whiteboy_77_77 is offline  
post #7 of 7 Old 04-22-2010, 06:59 AM
Compression Ignition Addict
 
bmx0964's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 277
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same thing going on to. The best thing I could find for actual data is I took a snap shot of my truck when it was acting up. What I found was the Fuel LEVEL Percentage was going along normal (slight variations due to hitting bumps etc.) but then when the truck started acting up it was going from the top of the graph to the bottom. I also noticed my ICP flatlined at 0 when it started acting up.

I have a new ICP sensor and a new harness lead going to it so there shouldnt be an ICP problem.

My "GUESS" which is only a guess is that the fuel level percentage and ICP sensor share a common ground which is going bad. I havent had the time to check wiring schematics yet to confirm.

Oh and also im not a tech so dont be mad if im wrong because i probably am



2000 Ford F350 Superduty CCSB 4x4 7.3 Powerstroke Diesel
Garrett 38R
Stage 3 Hybrids 238/100 Single Shot
Sinister RR Fuel System
TS 6-Pos
ATS Stage 6 Trans w/ CoPilot
ATS Five Star Torque Converter
DynaTrac Axles Front & Rear 4.56 Gears

bmx0964 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome