911 HELP!! Truck won't start! - Ford Powerstroke Diesel Forum

6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 04-07-2010, 03:30 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
dz4swamper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Southern Oregon
Posts: 372
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
911 HELP!! Truck won't start!

Hey
so I have an early build 04 6.0, and I'm stuck in the Vons parking lot. But my truck isn't turning over, all the pre start checks seem good, there's no codes or lights being thrown. But when I turn the key to the start position there's nothing. I've checked a few fuses and all are good. Please help! My groceries are gonna go bad!
Thank you!

2004 CC/LB F-350XLT 6.0L
Banks techni cooler
Banks High Ram intake and boost tubes
4" Exhuast
Banks IQ
SCT
Tuned by Vivian (Street, Looney, Looney Wild, Tow and Tow Aggresive)
ARP studs
Black Onyx HG
Cat ELC
CCV mod
No Kitty
Diesel Site Coolant Filter





dz4swamper is offline  
post #2 of 8 Old 04-07-2010, 03:33 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
dz4swamper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Southern Oregon
Posts: 372
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok, so I just tried starting it again, and guess what? It fired right up! It sat for about 45 mins to an hour without starting. Any clues as to what may ba causing this issue?

2004 CC/LB F-350XLT 6.0L
Banks techni cooler
Banks High Ram intake and boost tubes
4" Exhuast
Banks IQ
SCT
Tuned by Vivian (Street, Looney, Looney Wild, Tow and Tow Aggresive)
ARP studs
Black Onyx HG
Cat ELC
CCV mod
No Kitty
Diesel Site Coolant Filter





dz4swamper is offline  
post #3 of 8 Old 04-08-2010, 06:20 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
dz4swamper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Southern Oregon
Posts: 372
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No one? Please Help guys!

2004 CC/LB F-350XLT 6.0L
Banks techni cooler
Banks High Ram intake and boost tubes
4" Exhuast
Banks IQ
SCT
Tuned by Vivian (Street, Looney, Looney Wild, Tow and Tow Aggresive)
ARP studs
Black Onyx HG
Cat ELC
CCV mod
No Kitty
Diesel Site Coolant Filter





dz4swamper is offline  
post #4 of 8 Old 04-08-2010, 07:39 AM
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: Southeast Michigan
Posts: 779
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: -1 reviews
So the engine would crank but would not start or it wouldnt crank either? if it wouldnt crank over, I would check the starter and connections on the starter for corrosion. starters are fairly common failures on 6.0.
fordmasterdieseltech is offline  
post #5 of 8 Old 04-08-2010, 11:03 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
dz4swamper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Southern Oregon
Posts: 372
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yeah, it was a no crank issue. I checked the starter for any corrision and theres none. All the cabling is tight as well. Is there anything that I can check to narrow it down to the stater maybe?

2004 CC/LB F-350XLT 6.0L
Banks techni cooler
Banks High Ram intake and boost tubes
4" Exhuast
Banks IQ
SCT
Tuned by Vivian (Street, Looney, Looney Wild, Tow and Tow Aggresive)
ARP studs
Black Onyx HG
Cat ELC
CCV mod
No Kitty
Diesel Site Coolant Filter





dz4swamper is offline  
post #6 of 8 Old 04-08-2010, 12:33 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: Southeast Michigan
Posts: 779
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: -1 reviews
Have a friend with you and when it will not crank, have your buddy hold the key in the start position, tthen you go under with a test light or 12 volt multimeter and see if you have 12 volts on the small solenoid wire at the starter. if you have 12 volts there and it still wont crank, then your starter is junk.
fordmasterdieseltech is offline  
post #7 of 8 Old 04-08-2010, 12:48 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
dz4swamper's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Southern Oregon
Posts: 372
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Sweet. Thanks! Its just hard to judge when it will happen, its very random and has only happened three times so far. But hopefully nexy time Ill have a buddy with me.

2004 CC/LB F-350XLT 6.0L
Banks techni cooler
Banks High Ram intake and boost tubes
4" Exhuast
Banks IQ
SCT
Tuned by Vivian (Street, Looney, Looney Wild, Tow and Tow Aggresive)
ARP studs
Black Onyx HG
Cat ELC
CCV mod
No Kitty
Diesel Site Coolant Filter





dz4swamper is offline  
post #8 of 8 Old 04-08-2010, 01:13 PM
Member
 
fordoffroader101's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: novato
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i have that same problem!!! it will fire up in the morning just fine but then i will drive somewhere let it sit for 10 minutes and try to fire it up and it wont start, just crank. then i will wait about an hour and it will start! i cant figure it out!!
fordoffroader101 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome