no main power to radio only - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Powerstroke Interior Discussion This Section is for interior discussion

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-02-2013, 10:06 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Location: edmonton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no main power to radio only

i have a 06 f 360 with a 6.0, new motor with 20,000km on it, very bad mileage at about 300km per tank, and recently my radio stopped working, i can set the time and eject a cd, we did change the box behind the battery on drivers side, not sure what its called because my temp gauge was not working, during all this diagnosing my radio stopped working, fuses are good, breaker and relays are good, just no power to turn it on, i tried a new radio today, same thing,, need help...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-02-2013, 10:06 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Location: edmonton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
06 F350,,oops
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-03-2013, 07:50 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 123
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There are three power feeds to the radio.

All are supplied by the CJB under the dash.

Fuse 11, 20A, always hot
Fuse 32, 5A, hot in start
Fuse 42, 15A, delayed acc

See this thread for the connector pinout on the radio:

Radio Harness


Lee
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-03-2013, 12:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2013
Location: edmonton
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks lee, i went to a friends today and pluged it in and got 2 codes

b1352
b1360

now just last weekend i went back for some warrenty work and my temp gage and radio stopped working as well as the tow/haul button, we changed the pcm, i think it is called, site behind the drivers side battery on the fender, now are these vehicle specific? i have heard that they are
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors