SCT Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-19-2009, 04:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Virginia
Posts: 429
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to extremlx
SCT Help

You guys know I bought the SCT I have from ID Xstreet tune I did a full egr delete on the truck over the weekend and just for piece of mind I put the truck back to stock. Did the mod and went for a ride the truck felt great a little more peppy and I was thinking that with the tuner It really ought to shine. But when I put the tune back on the truck feels dead compared to no tune at all what gives the egts went up to way up as well but not any more power? and thats the way it was before I did the EGR delete. I drove it with the stock set up for a couple of days before the mod and it felt like a beast. it like the only thing the tuner is doing is making it smoke and get hot but not really going any where.HHHHEEEELLLPP!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-19-2009, 04:40 PM
Banned
 

Join Date: Dec 2008
Posts: 2,850
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Heres a bump for you, I have no clue
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-19-2009, 04:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Ft Lauderdale, FL
Posts: 5,836
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
wow... im stumped... i'll give you another bump though
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-19-2009, 07:11 PM
Ihre Mama mag mich


 

Join Date: Jan 2009
Location: im Doppelpunkt nach links
Posts: 551
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
im thinking you bumped some censor loose in stock mode it might default to standard parameters.....but i would think when you use a tune it pushes the "window" on the reading it recieves causing a fault and no power....
1) did you get a CEL
2) look if you pinched or disconected an injector wire while you were there
3)if you didnt do a compleet deleet than crack the cap on the overflow tank and see if you have greater constant pressure maby the EGR cooler cracked on the intake side of it now you have a boost leak
4)go back to stock then upload agin..
thats all i can think of
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-19-2009, 07:13 PM
Ihre Mama mag mich


 

Join Date: Jan 2009
Location: im Doppelpunkt nach links
Posts: 551
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oh look at the VGT see if that thing is pluged in could have poped out
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-24-2009, 04:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Virginia
Posts: 429
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to extremlx
well guys still no luck, looked for any thing that might be unplugged and nothing returned the truck back to stock and drove fine it would shift out of fifth with just a slight roll on to the pedal and then put the Xtreme street back in and the roll on in fifth had to be matted to get it to down shift up until then black smoke rolling from loading up starting to worry!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-24-2009, 06:21 PM
Ihre Mama mag mich


 

Join Date: Jan 2009
Location: im Doppelpunkt nach links
Posts: 551
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
but other than the down shift in fifth does it run ok?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-24-2009, 06:38 PM
Ihre Mama mag mich


 

Join Date: Jan 2009
Location: im Doppelpunkt nach links
Posts: 551
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey exteem PM me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-25-2009, 06:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Virginia
Posts: 429
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to extremlx
we think we have it locked down to a sticking turbo the stock V-vein gonna take it off and clean it ! keep ya posted
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-27-2009, 07:18 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Virginia
Posts: 429
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to extremlx
I poured a quart of atf in the tank and it lubed the viens in the turbo and all is well now!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:21 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors