SCT Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-06-2009, 08:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
SCT Help

I am working on programming my buddies 07 6.0 with an SCT x3 with innovative tunes. I got the latest firmware and updater but when I hit "Load Custom Tune File" it brings up a "failed to read data" error and then when I press OK it says "Not a Valid SCT Device"

Any help? Please try to put it in normal language, Im not to good with computer crap

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-06-2009, 08:01 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,178
Thanks: 116
Thanked 106 Times in 97 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
you didnt upload the F150 only firmware did you?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-06-2009, 08:01 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
O and Eric said that he never seen this before and told me to uninstall the updater and reinstall it. It's still doing the same thing after trying that.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-06-2009, 08:02 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
you didnt upload the F150 only firmware did you?
I dont believe. Its the bottom download on that page correct?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-06-2009, 08:04 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Sh1t. I think I downloaded the wrong firmware, I used the non enhanced version.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-06-2009, 08:09 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I put on the right firmware and its still doing the same error. Does the SCT have to be on a certain screen? Also even just pushing "Display Device Setting and Serial Number" results in an error, "Unable to read Data"

Could it be a faulty X3?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-06-2009, 01:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: New Riegel, Ohio
Posts: 5,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Bump... I know there are ALOT of SCT trucks here
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-06-2009, 06:15 PM
Lt. Negativity
 

Join Date: Jun 2007
Location: Stafford
Posts: 1,738
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Try pluggin in your SCT before you turn on liveload. You sould get a prompt that said Press ok once your SCT is at the main menu. I know with the X3 they are having a few issues with tunes being locked with serial numbers dont know if that is affecting you. Did you update all your drivers as well ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-06-2009, 07:16 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2008
Location: Houston
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I was also getting this error today. I found it worked better on my old cpu with vista 32 bit it would not work on my brand new cpu which is vista 64 bit.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-06-2009, 08:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Langley, BC, Canada
Posts: 634
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
If i remember correctly when i installed liveload for the sct it said somehwere that it doesnt support 64 bit computers only 32 bit.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors