truck shaking - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-10-2009, 05:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 420
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BLKF250
truck shaking

i just got done doing the EGR delete on my truck i plug in all my senors and double check my injectors and and at idle and hit speeds the truck shakes more then it should for example my my side mirror shake at an idle iam not sure why anyone got any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-11-2009, 08:08 AM
Member
 

Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
maybe injectors? or dp up against the fire-wall? bump

Last edited by madscientist; 04-11-2009 at 08:11 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-11-2009, 08:12 AM
Too cool for school


 

Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
do you think it's missing?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-11-2009, 08:18 AM
Member
 

Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how would you test that? click test to see if injectors are firing?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-11-2009, 08:19 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,294
Thanks: 122
Thanked 123 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
You would need a scan tool that could run a buzz test
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-11-2009, 08:22 AM
Member
 

Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
You would need a scan tool that could run a buzz test
would that be a ford scan tool, or would a snap-on or international scan tool work? thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-11-2009, 08:25 AM
Member
 

Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
and im guessing this buzz test is similar to the click test
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-11-2009, 08:26 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,294
Thanks: 122
Thanked 123 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Quote:
Originally Posted by madscientist View Post
would that be a ford scan tool, or would a snap-on or international scan tool work? thanks
Ford, snap on or international tools should do it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-11-2009, 08:27 AM
Member
 

Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
Ford, snap on or international tools should do it
thanks for the help
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-12-2009, 12:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 420
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BLKF250
Quote:
Originally Posted by taylorking View Post
do you think it's missing?
yeah i think its missing because once when i get to 50mph or press the gas slowly its fine but if i get on it shakes really bad but still goes. if i cruise at 50mph once the trans drops back into its lower gear it will shake again. at an idle it shakes to more then usually. but once you take your foot off the gas of man its smooth like no other thats why i think its missing..... Ive recently had the dealer put in 4 new injectors and a new FICM and i double check all my injector clicks and disconnected my FICM and reconnect it and it still does it......if i had to pick something else othere then missing that can go wrong i would say fuel filters havent change them in a while and i couldnt tell you the last time i empty that water separter from the fuel pump... anyone got any ideas whats up?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors