insight no tranny temp - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-02-2009, 01:49 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Location: molalla/milwaukie
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
insight no tranny temp

hey guys i jut got an insight monitor for my 2004 cc sb and i cant get it to read tranny temp. it has a spot for it on the screen but it says n/a if i change the spot where it is on the screen to monitor something else it wont show up anymore and i cant find it on the list. i had edge update me back to a dashawk version or something like that. its an older version to see if it would work and we got nothin. i had them update it like 5 times and it still wont work. does it only monitor it on newer 6.0s? my dad as an 06 with an evolution and it monitors his tranny temp. i know my truck has a tranny gauge on the dash that comes on the truck. is the factory gauge accurate? i might have to live with no bein able to monitor it. has anyone else had this problem on an older 6.0 like 03.5-04 i know some guys have had sucess with it but not me so far. any help would be appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-02-2009, 03:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
call edge they'll give the Dash hawk software with the tranny temp.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-02-2009, 03:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JimboJames View Post
call edge they'll give the Dash hawk software with the tranny temp.

From what I can make out, it looks like they already tried that.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-02-2009, 04:43 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Location: molalla/milwaukie
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yea the tech guy put dashhawk version i think 2.0 or 2.2 something like that from 9-28-2008 it was older program he updated me to. we tried it like 5 time literally and i had two different techs trying. it still doesn't work. i know some guys have had sucess with the updates but were those on the newer 6.0s or older. mines and 04 and it has the factory tranny temp so i figure it should show on the insight but it doesn't. the guy at edge called me back and said that some other people are having the same problem and the engineers are working on it. he put me on a list with some other people so they will call when they get it figured out. he unfortunately didn't have a time frame of when they might get it. he did say that the 2003.5-2004 6.0 test truck they had an evo on, had the tranny temp sometimes work and sometimes it didn't so hopefully they will get it soon.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-03-2009, 09:17 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Location: Surprise, AZ
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have the same setup as you do. i had to play around with my parameters and i really cant say how i made my trans temp worked. when i called tech support about the problem, they told me to play around with it, there was no science to making it work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-03-2009, 11:09 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Location: molalla/milwaukie
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
what about flashing my computer on my truck to update it? would that do anything or is that something totally different? like when they flash the ecm? maybe the truck itself needs to be updated? i have no tuner on the truck now its just exhaust intake and the monitor.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:33 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors