Edge Insight problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-13-2008, 05:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Insight problems

I think my edge kit is screwing up my truck. I posted in the problem section. The truck's electrical system has turned to the worst. I turn the ignition on the dash lights flicker and the speedo needle shutter. The truck will not start it acts like it has dead batteries. I hook my Jeep up to jump it will start. Its really weird. I plugged the insight in two days ago and seemed ok, and last night I installed the EGT probe, and right after the install all hell has broken lose. I am pretty sure the edge caused.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-13-2008, 05:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,783
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Are you sure you didn't damage any engine wires while installing the probe? I have the DashHawk which is the same thing and have never had an issues like your describing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-13-2008, 05:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't think I did. I don't know how I would have broken anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-13-2008, 05:48 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I mounted the unit above the instrument panel. I fished it up by the driver's side pillar. Something could have been messed up there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-13-2008, 06:05 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 11,912
Thanks: 4
Thanked 47 Times in 44 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by JimboJames View Post
I think my edge kit is screwing up my truck. I posted in the problem section. The truck's electrical system has turned to the worst. I turn the ignition on the dash lights flicker and the speedo needle shutter. The truck will not start it acts like it has dead batteries. I hook my Jeep up to jump it will start. Its really weird. I plugged the insight in two days ago and seemed ok, and last night I installed the EGT probe, and right after the install all hell has broken lose. I am pretty sure the edge caused.
I would do a load test on both batteries. Sounds to me like it is a battery concern and it was just a coincidence that it started after the Insight install. Just my .
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-13-2008, 06:06 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 11,912
Thanks: 4
Thanked 47 Times in 44 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by JimboJames View Post
I think my edge kit is screwing up my truck. I posted in the problem section. The truck's electrical system has turned to the worst. I turn the ignition on the dash lights flicker and the speedo needle shutter. The truck will not start it acts like it has dead batteries. I hook my Jeep up to jump it will start. Its really weird. I plugged the insight in two days ago and seemed ok, and last night I installed the EGT probe, and right after the install all hell has broken lose. I am pretty sure the edge caused.
Make sure you completely disconnect both batteries when you test them so you don't get a false reading.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-13-2008, 08:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Merrimack, NH
Posts: 554
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to wildfingas
That sounds to me also like batteries. I don't think you will get that kind of reaction from the probe and the insight. They don't change anything on the truck just give you parameters for what the engine is doing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-14-2008, 03:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks fellas I'm going to get them tested today. That was my first reaction was the batteries maybe shot.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-14-2008, 01:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Shawano, Wisconsin
Posts: 276
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok The edge drained the batteries.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-14-2008, 03:34 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 11,912
Thanks: 4
Thanked 47 Times in 44 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by JimboJames View Post
Ok The edge drained the batteries.
Does the Edge stay on all the time? It shouldn't drain the batteries. Are they the original batteries?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:37 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors