XCal 2 Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-07-2008, 07:56 AM
Member
 

Join Date: Nov 2007
Location: Poway, CA
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
XCal 2 Problem

I'm having a problem with my XCal 2. When I plug it it to my OBD2 port the programmer comes on, then I go to select a tune and it tells me to "Turn truck on but don't start." I then turn the truck on and the tuner does nothing. Its not recognizing when I turn the truck on. Anyone have this problem? I need to return my turn to stock and take it to the dealer, but I can't get the tuner to work right. Any help would be appreciated. Thanks

Rob
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-07-2008, 12:24 PM
The Lady Mod


 

Join Date: Feb 2007
Location: Arkansas
Posts: 8,511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Granny
For some reason it is not recognizing your truck. I would give Eric a call. I am sure he can help you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-20-2008, 10:32 AM
Member
 

Join Date: Nov 2007
Location: Poway, CA
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Okay so Eric had me contact SCT tech support. SCT told me to check all my relays and fuses, and if nothings wrong there then check the battery voltage. Well everything looks good, and I haven't had any battery problems so I'm still stuck with a tuner that doesn't recognize "key On!"

Anyone have any other suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-20-2008, 10:35 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,400
Thanks: 46
Thanked 51 Times in 48 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Check your lighter fuse. Other than that not sure
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:44 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors