Xtreme steet and cold starts - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-22-2008, 03:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 1,314
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Xtreme steet and cold starts

It's getting colder in the mornings and I've been noticing a lot of white smoke when I first start my truck running xtreme street. Is this normal? The truck runs fine. It just billows smoke for a few seconds when I start it.

I used to have cold fix tunes when I ran DJ's stuff, but I never seemed to really need them.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-22-2008, 03:50 PM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 16,719
Thanks: 13
Thanked 11 Times in 9 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Sounds normal. It should go away within a few minutes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-22-2008, 03:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Odessa, TX
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i probably just condensation
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-22-2008, 04:24 PM
Resident Tire Smoker

 

Join Date: May 2006
Location: South,MS
Posts: 547
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had it for a whole winter once. Went away after a few minutes. Dealership replaced my EGR cooler this summer though.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-22-2008, 05:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: glendale heights
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
white smoke is caused by un burned wax parifins in the fuel only happens on real cold start.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-22-2008, 10:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2006
Location: forest lake, minnesota
Posts: 2,295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yep nothing to worry about
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-23-2008, 05:20 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Eastern Shore of Maryland
Posts: 165
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea mine does the same thing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-23-2008, 05:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Anaconda, MT
Posts: 281
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm running xtreme street and it's getting cold here as well. Below are pictures and videos of the smoke I'm getting. If anyone could confirm that this is what they are seeing in theirs and that it's a fuel/cold problem I would appreciate it.

Here are the pictures and videos I took (need quicktime to play the videos).











Videos:

http://www.aecomputer.net/pictures/m...1006080844.3g2

http://www.aecomputer.net/pictures/m...006080844a.3g2

Hopefully with these pics and vids someone can give us some more suggestions of what may be wrong.

Thanks in advance!

adam
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-23-2008, 05:47 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,324
Thanks: 33
Thanked 43 Times in 43 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Quote:
Originally Posted by anaconda33 View Post
I'm running xtreme street and it's getting cold here as well. Below are pictures and videos of the smoke I'm getting. If anyone could confirm that this is what they are seeing in theirs and that it's a fuel/cold problem I would appreciate it.

Here are the pictures and videos I took (need quicktime to play the videos).











Videos:

http://www.aecomputer.net/pictures/m...1006080844.3g2

http://www.aecomputer.net/pictures/m...006080844a.3g2

Hopefully with these pics and vids someone can give us some more suggestions of what may be wrong.

Thanks in advance!

adam
How long is it doing that for?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-23-2008, 05:51 PM
Raging Lunatic

 

Join Date: Apr 2008
Location: Euless, Texas
Posts: 8,809
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
That's what mine did until I took it in for the "cold start" flash, no more problems.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors