injector o ring question ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-21-2013, 09:05 AM
Premium Member
 

Join Date: May 2010
Location: Greenbrier
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
injector o ring question ?

I had my injectors rebuilt and took them to 155/30 last summer. So far I have had to replace the o ring on top of number 8 injector once last fall and now I am replacing the rest today.

My question is, has anyone else had this problem after you had the injectors rebuilt and if there is a pattern, or just a fluke with me?

At the time I replaced the number 8 injector o ring I had an old set of injectors and pulled an o ring from one of them. I pulled that o ring and looked at it this time, it still looks good so I don't think its the o ring on the oil rail nipple just above the injector.

Does any one have a suggestion why it's eating o rings, it looks like it is wearing from the top down.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-21-2013, 11:57 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Springport MI
Posts: 226
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I had this happen. Its the orings on the nipples that feed oil to the injectors. I changed all the nipples and o-rings for around 400 or so. I can post up some pics if you like.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-21-2013, 12:12 PM
Premium Member

 

Join Date: Sep 2008
Location: Oakbank, Manitoba
Posts: 3,026
Thanks: 6
Thanked 83 Times in 77 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It is quite possible the cup seals are leaking and spraying HP oil on the injector to cup seal. It might just be nicks or damage on the installation of the rail.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-21-2013, 01:20 PM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,023
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Quote:
Originally Posted by mechanix View Post
I had this happen. Its the orings on the nipples that feed oil to the injectors. I changed all the nipples and o-rings for around 400 or so. I can post up some pics if you like.
He is correct
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:15 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors