Smoke Tune - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-2008, 02:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Odessa, TX
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Smoke Tune

Is there a smoke tune out made just to make alot of smoke. ive seen videos on youtube and they make alot of smoke. i only make alot when i first punch it then it fades off but still comes out.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-15-2008, 02:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Birchwood, TN
Posts: 854
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tikal
Dunno about 6.0 tunes but the custom 7.3 tunes you can get smoke tune...

Is your tuner outta the box or is it custom programmed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-15-2008, 02:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Houston, TX
Posts: 1,815
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hes got both, but ive heard there is a "smoke switch" that you can make for the 6.0 theres a youtube video showing it. something about wiring to the wastegate and it just pours!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-15-2008, 02:38 PM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Just d/c one of the I/C tubes and billow away.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-15-2008, 02:38 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Houston, TX
Posts: 1,815
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
YouTube - Ford Powerstroke Black smoke SCT smokeswitch
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-15-2008, 02:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Odessa, TX
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
that video only shows smoke pouring out. how do you change it? is there like a smoke swich or something that you have to do?

Last edited by Deadeye_88; 06-15-2008 at 03:03 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-15-2008, 03:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by TxPSD9673 View Post
Thing is with this you need a tuner to make the smoke. I've unplugged my turbo and had no tunes and driven it down the street and it doesn't smoke a hole lot. Like you can barley see it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-15-2008, 03:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Odessa, TX
Posts: 272
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have a sct livewire w/ dfuser tune. and it smokes. i want to have more smoke than just a little bit. i want to pour ALOT of smoke. so thick that you cant see through it.

Last edited by Deadeye_88; 06-15-2008 at 03:22 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-15-2008, 04:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Deadeye_88 View Post
i have a sct livewire w/ dfuser tune. and it smokes. i want to have more smoke than just a little bit. i want to pour ALOT of smoke. so thick that you cant see through it.
Drop a Duramax in place of your PSD.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-15-2008, 04:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 2005F250 View Post
Drop a Duramax in place of your PSD.
Yeah and youll be alot faster
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors