quadzilla problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-18-2008, 10:10 PM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Location: delta B.C. Canada
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
quadzilla problem

hey every one.

i just for the race quadzilla chip and i have all the colors come on for my 04 6.0L orange red orange green. but when i go threw the 3 levels blinks green on 1 then blinks orange on 2 then blinks red on 3 and there is no power, sometimes the color on the levels wont blink and i can feel the extra power. does any one know whats going on, i have looked and re did the wire connections and can't figure it out...it works every so often.

Last edited by arodrigues; 04-18-2008 at 10:18 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-19-2008, 04:21 AM
Member
 

Join Date: Jan 2008
Location: Oak Creek
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It's the switch, Mine used to do the same thing. Send the switch back to them and tell them to exchange it. They changed mine out no questions asked.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-23-2008, 07:23 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It is in warm up mode whe it is blinking the color of the power level you are in.

Let the truck warm up to 140deg Oil temp and the power will be there.

It is a safety feature.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-23-2008, 07:37 PM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Location: delta B.C. Canada
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
it happens when the engine is at running temp... iam sending it back tomorrow to get looked at. i can have my engine at running temp. shut it off turn it back on and it work and then i shut it off for 2 seconds and it stops working again.

Last edited by arodrigues; 04-23-2008 at 07:51 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-23-2008, 07:57 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Are you sure you did not have the EOT connector on the Xzillraider harness plugged into the IAT sensor?

This is pretty common and they look the same. Once is on the drivers side of the oil filter and the other is on the passenger side of the oil filter. If you get them mixed up it can and will do this. You can sometimes also see the light change from blinking to not blinking while driving as the IAT moves up and down.

I am sure we will test it when we get it but, I was curious if you checked that as it is probably the #1 thing people get confused on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-23-2008, 07:59 PM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Location: delta B.C. Canada
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oh right on you work there sweet..umm iam pretty sure i had every thing in the right place umm like i said its already been sent out. hopefully your the one that works on it for me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-24-2008, 09:41 PM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Location: delta B.C. Canada
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
problem fixed
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-24-2008, 10:55 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glad I could help you out!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors