QUESTION FOR YOU ALL!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-22-2012, 09:53 AM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,022
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
QUESTION FOR YOU ALL!!

Ok guy brings his truck to me by word of mouth! says he had it 2 other places and spent 2k at first place the 4k at second place. then he tells me the reason he took it there is that the low pressure oil light is on. so lets see on this forum who can tell me why! this is for fun only i will give you the symtoms. truck runs fine but low oil presure light is on at idle it is a 2004 f250 work that has already been done. upper intake manifold i have no idea why! a oil pressure switch,oil presure switch plug,the entire oil cooler assy,egr valve and cooler,radiator,thermostat, so they spun the wheel of fortune and missed it so know its your guys turn i will answer this tonight!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-22-2012, 10:07 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,005
Thanks: 109
Thanked 90 Times in 84 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
LPOP been done? Bad cluster? I cant think of anything else?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-22-2012, 10:56 AM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,022
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
LPOP been done? Bad cluster? I cant think of anything else?
lpop inspection and front cover good so was inspection of pressure relief valve and popet!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-22-2012, 12:05 PM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Fallon, Nv
Posts: 2,402
Thanks: 52
Thanked 9 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Under the oil filter there is a plastic spring loaded bleed/return thingy. Was that part broken?

Sent from my LG-VS700 using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-22-2012, 12:13 PM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,022
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Quote:
Originally Posted by Karls03 View Post
Under the oil filter there is a plastic spring loaded bleed/return thingy. Was that part broken?

Sent from my LG-VS700 using AutoGuide.Com Free App
Nope the entire oil cooler and housing are new including valve!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-22-2012, 12:16 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Low on oil?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-22-2012, 12:23 PM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,022
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Quote:
Originally Posted by oilfieldtrash15 View Post
Low on oil?
Oil is at proper level and the correct oil!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-22-2012, 12:30 PM
Making ported intakes

 

Join Date: Dec 2010
Location: Anaheim, Ca
Posts: 1,595
Thanks: 107
Thanked 58 Times in 51 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Oil pressure sensor or bad cluster
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-22-2012, 12:50 PM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jan 2011
Location: UPPER SALFORD PA
Posts: 2,022
Thanks: 80
Thanked 60 Times in 32 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Quote:
Originally Posted by ODAWG714 View Post
Oil pressure sensor or bad cluster
nope already stated they where good. come on guys someone will get it!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-22-2012, 12:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Location: Finland
Posts: 448
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Is the true low oil pressure been measured thru the sensor port with a mechanical test gauge? If are what was the reading ?



Sent from my GT-I9100 using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors