sct messing up - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-22-2007, 08:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sct messing up

last week i was taking a road trip to new orleans so i was giong to return my truck to stock to make the journey so did that without a problem then while i was driving i nailed it to see what stock felt like again and it took off in a huge cloud of black smoke so i pulled over and programmed it to tow 50hp and after it was done i started it up and it kept on almost dying and the light on the dash that looks like a coil kept coming on i have no idea whats going on with this anyone out there
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-22-2007, 08:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 4,555
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
sounds more like a problem with the truck and not the sct. did you put it back to stock after you put it into the tow program?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-22-2007, 08:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i put it back to performance and it worked fine
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-22-2007, 09:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 4,555
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
are they canned tunes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-22-2007, 09:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i just updated the firmware and im going to try again tomorrow
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-22-2007, 09:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes canned tunes
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-23-2007, 02:45 AM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,233
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
hmmmm, the " coil " light kept coming on? that is the glow plug light, i wonder if the glow plugs or the control module is going out??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-23-2007, 04:50 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2006
Location: Elkton, Md
Posts: 673
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
That is the exact problem I had with my xcal 3. only performance tune would work everything else the truck wouldn't run, it would idle extremely rough and the coil light and low fuel light would blink and then die. Call SCT they will fix it for you. They are having alot of problems with the Xcal 3. What happened was it somehow erased the stock tune so they had to write me a stock tune and had me update the firmware. After about 4 or 5 calls I got it all straightened out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-23-2007, 04:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 1,010
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to rednek01 Send a message via Yahoo to rednek01
So stay away from the Xcal 3? Atleast untill they have the bugs sorted out? Guess I will be getting an Xcal 2 next week instead of the 3
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-23-2007, 09:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just updated the firmware and it all works now thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors