Help< Turbo Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 01-15-2012, 03:29 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Jacksonville
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Help< Turbo Problems

Finsihed up a EGR Delete and oil cooler. started up turbo is extremely loud. sounds like a bad whine. first off i know there is a leak on the Y pipe on the turbo and is there anyway possible that fins on the turbo are installed backwards? anybody in jax, fl want to make some extra money?! i'm done working on it. thanks
stvnscal is offline  
post #2 of 5 Old 01-15-2012, 04:21 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: May 2007
Posts: 164
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Don't give up... Walk away an come back to it later. It is a b$tch but if you where able to do the delete then you can fix this problem.

You ask about the turbo "fins" being installed backwards.. Did you take the turbo apart to clean it?

I would say to re-check the connections of the pipes an snug everything down. If you can't get something tight you might have to loosen all the piping an wiggle/man handle it into place, then tighten it all down again.

I know how everything gets frustrating and after your tired an sick of working on it you just wanna say F$CK IT...

Hang in there.... good luck

04/350 with some stuff done to it
RiskIt is offline  
post #3 of 5 Old 01-15-2012, 04:54 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Jacksonville
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i did clean the turbo. I think i got it.... Thanks for the support.
stvnscal is offline  
post #4 of 5 Old 01-15-2012, 11:07 PM
Powerstroke.org Rookie
 
jeffa6980's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
hope you got it taken care of. I had the same problem did the egr delete and got everything put back together. went to test drive it and heard a whistle or whine coming from engine. I thought i messed the whole job up until i remember i forgot to tighten the bolts on the y pipe. tightened her up and it was good to go.
jeffa6980 is offline  
post #5 of 5 Old 01-16-2012, 04:43 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Jacksonville
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I got it lastnight. the y-pipe was off a lil. ALL GOOD NOW........
stvnscal is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome