Banks six gun.. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-10-2011, 12:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: Rolla, Missouri
Posts: 195
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Banks six gun..

Okay, so my truck has had a banks six gun on it, but it doesnt work.
Never has, No green light showing its on, Ive checked all fuses and all wires/ connections, no idea what is wrong with it?

I know i know, stc.. its coming, but until then, any idea whats wrong?
And should i just take it off? Thanks in advance.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-10-2011, 01:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: Kerrville
Posts: 863
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yea i would just take it off. had problems along time ago with my dads banks on his truck (which was a dmax) and we had to send it in almost once every 2 months because it would stop working. they are junk to me and not worth trying to fix
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-10-2011, 01:15 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: May 2011
Location: San Diego
Posts: 230
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my friend had it also and it worked for about 6 months then stopped then started again out of the blue and stopped so he took it off and went sct
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-10-2011, 02:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: Rolla, Missouri
Posts: 195
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks. I think ill just take it off, all i need is to be losing performance somehow by it being plugged in and not working.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-10-2011, 02:43 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jan 2011
Location: California, MD
Posts: 181
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
If you have the IQ module you can check for your voltages. You should be getting 12 volts from the OBD port on one of the corner pins. If you are getting voltage there you can check the yellow line on the connector that looks like a phone jack. You should be getting 12 volts there also. A good indication is to look at the communicator module and see if any lights are on. If you get voltage in both of those or than your communicator is dead.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-10-2011, 03:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: Rolla, Missouri
Posts: 195
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Don't have the iq module and the box under the hood is that what you are refuring to? No lights are lighting up on it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-10-2011, 06:18 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The six gun with speed loader I had on my truck when I bought it never had any LED or anything on it but it worked just like it was supposed to. I could definitely tell it was working though. Are all the wires connected under the hood? There are three I think that are supposed to be tapped in to the PCM
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-11-2011, 04:45 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2011
Location: Rolla, Missouri
Posts: 195
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah, i checked all wires, even downloaded a manual and made sure everything was right. I mean, it might be working if thats the case, but.. idk man it doesnt feel powerful.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors