Anyone using the SCT9600 programmer? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-01-2011, 06:01 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2007
Location: killbuck,ohio
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone using the SCT9600 programmer?

I've posted this before with no response. Installed the SCT 9600 programmer and the instructions suck. Can't figure out how to change modes from performance to street to tow. Also keep getting a P0102 code indicating a low input on MAF sensor. Changed sensor and code keeps returning. Any insight would help.
midnite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-01-2011, 01:28 PM
Compression Ignition Addict
 
sbarbee54's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Roseville/Greenwood
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Flash it back to stock. Then got in to program setup, select one of the customer or canned tune options, then under user settings adjust it, in that setting area there will be a setting for tune type press the wheel and it will bring up all tune types... From there youpick the one go back and you can mode the tune through the other settings below.
sbarbee54 is offline  
post #3 of 4 Old 10-01-2011, 01:37 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2007
Location: killbuck,ohio
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That did the trick. Thank you. Have you had any problems with the MAF?
midnite is offline  
post #4 of 4 Old 10-01-2011, 02:41 PM
Compression Ignition Addict
 
sbarbee54's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Roseville/Greenwood
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nope, but it has only been in for about 24 hours of which I finally got it right about 5 hours ago
sbarbee54 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome