Edge Insight Upgrade Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-19-2011, 04:24 AM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: Polk County
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Insight Upgrade Problem

I downloaded and installed the 3.0 version of software from Edge last night. It said it could take a few minutes after plugging the unit back into the truck for it to start working. After my 25 minute commute to work this morning, nothing on the screen. The buttons were lit up and my turbo timer associated with the unit worked but never had any of the parameters show up on the screen.

Just wondering if you anyone has had this problem. Already emailed Edge and waiting for their response.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-19-2011, 04:42 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,408
Thanks: 46
Thanked 52 Times in 49 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Reload it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-19-2011, 04:43 AM
BACKYARDIGAN


 

Join Date: Feb 2010
Location: Huntington, WV
Posts: 4,426
Thanks: 26
Thanked 71 Times in 47 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Well I updated to version 3.0 but havent put the monitor back in the truck yet as I got tore down to work on it. I'll be interested to see what edge says to do.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-19-2011, 05:32 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2010
Location: Eclectic, AL
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Updated mine last night, havent tried it out yet though. Interested in what edge has to say.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-19-2011, 08:11 AM
Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: South Texas
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I did the update yesterday , the only problem I ran into was being that I have slow internet lol but the edge unit is working perfectly fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-19-2011, 12:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: Oxnard Califronia
Posts: 181
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What's this update entail?this is for the old school edge insight?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-19-2011, 01:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: IOWA
Posts: 2,542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 2003kingranch
i updated my cs because edge told me it would include ICP pressure on my 03 and it didnt
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-20-2011, 04:28 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2010
Location: Eclectic, AL
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I finally ran the truck and the CTS worked fine. Edge says some other pids and the mileage coach were added. I didnt see any major additions after a quick scan of the pid list. Other than the mileage coach. Maybe some one will be along who can provide some more insight.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-20-2011, 06:37 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2011
Location: Western Mass
Posts: 150
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I did the update with no issues..Only thing of interest i saw with the update was the mileage which tells what your getting for mpg's. Im not sure how accurate it is? Has me getting 21mpgs with mixed driving
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-20-2011, 09:18 AM
Member
 

Join Date: Jan 2010
Location: Janesville, WI
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Updated my CTS to the 3.0 version and now my screen doesnt do anything!!! Reloaded it and still nothing and it's a saturday and no tech support!!!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors