Any body else having complications with VXCF9NZ strategy and running tunes? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-06-2011, 12:57 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Location: North County of San Diego
Posts: 247
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any body else having complications with VXCF9NZ strategy and running tunes?

I had my FICM. Replaced threw Ford warranty and they really flashed my ECM to the VXCF9NZ code and now my tunes are conflicting with the starting of my truck. I had Matt really write my tunes to match my new strategy to see if that would help but it hasn't. Now my truck is hard to start and acts as though it is not getting fuel at initial ignition. Injectors have been checked and my Airdog keeps a constant 66psi. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-06-2011, 05:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: Richmond, IN
Posts: 483
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I have a FICM with the flash from a vxcf9 truck and my ecm in vxcf4. My truck starts much better with the newer ficm flash, than the older vxcf4 flash. I also run matts tunes. So is it long crank times or sputtering out?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-06-2011, 05:57 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Location: North County of San Diego
Posts: 247
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I believe they both have the VXC9 on my truck cause Ford did them both at same time. When i go to start the truck it will crank real slow and seem to turn over but sounds as though the injectors are not getting enough fuel or spark sent from FICM to fully crank then it dies. It does start but not always on first try and not with a strong crank. If i ttake any tunes off and return to stock it takes a few cranks then after it sstarts strong every time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-07-2011, 06:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: Richmond, IN
Posts: 483
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Sounds like stiction or a bad injector or one going bad. Mine would start and die on occasion with my old ficm programming, but now it doesn't do it anymore.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-07-2011, 07:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Location: North County of San Diego
Posts: 247
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
And thats what I originally thought cause this all started after I had my FICM replaced cause I was seeing my voltage in the low 30. So after I got the new flash and new FICM I thought I had a bad injector or one going bad. Bit i don't have the sounds of one sticking any white smoke or any other symptoms that i have read. Not to say I ddont . What has be confused is that when I return to stock all the problems go away.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors