SCT No Start - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 03-16-2011, 08:43 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
SCT No Start

Good morning,

I've searched and can't find any other thread on this issue. I got Tunes from two different shops last night. The truck won't start with any of them. My Looney Tune will crank and not start, it just chugs smoke. My Street Tune from MKM Customs will not crank at all. I had the free Spartan tunes and those worked fine, also the tunes stored in the X3 work just fine. Its just my custom tunes that won't work. I've double checked strategys and I sent both tuners the correct information. I've heard of checking the file sizes when downloading. My tunes both say 933k in gmail, and 932 is what is downloaded. Could this be the problem?
luckyguy19 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 03-16-2011, 08:46 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2010
Location: Richmond, IN
Posts: 483
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Could be corrupt or something... I got a tuen last night and my truck wouldn't start either. I got a new one sent i need to try at lunch today.

06 F-250 4X4
08 rear bumper and taillights,
Shaeffers 9000 5w40 don't use in your 6.0
GOGO direct solenoid, 08 tranny pan and filter
Edge CTS w/EGT probe.ARP 4" silverline,
fuel pressure reg upgrade, coolant filter, pre-pump spin on fuel filter, ELC,Oil bypass
SCT custom tunes by Vivian@QT and Matt @GH
4440 Front, 3040 rear, 7480 gross. VXCF4
worldwide73 is offline  
post #3 of 7 Old 03-16-2011, 08:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Vivian @ QuickTricks (great customer service) already sent me a second file because she thought the first one was corrupt. Same thing happens.
luckyguy19 is offline  
post #4 of 7 Old 03-16-2011, 06:29 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2010
Location: Richmond, IN
Posts: 483
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
looks like the problem is deeper than our tuners, it may lie within SCT....

06 F-250 4X4
08 rear bumper and taillights,
Shaeffers 9000 5w40 don't use in your 6.0
GOGO direct solenoid, 08 tranny pan and filter
Edge CTS w/EGT probe.ARP 4" silverline,
fuel pressure reg upgrade, coolant filter, pre-pump spin on fuel filter, ELC,Oil bypass
SCT custom tunes by Vivian@QT and Matt @GH
4440 Front, 3040 rear, 7480 gross. VXCF4
worldwide73 is offline  
post #5 of 7 Old 03-18-2011, 07:21 AM
Powerstroke.org Rookie
 
06deezel's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Daphne, Al
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i had the same problem...i found out it was the new dealer software they use to make the tunes...there in the proccess of fixing it..should be fixed today

2006 F350 4x4 SRW
Sinister diesel coolant filter
8K HIDS
Egr Delete
SCT Livewire
4" mbrp
2" leveling kit and 35s
T-5 Oil
06deezel is offline  
post #6 of 7 Old 03-18-2011, 12:01 PM
Powerstroke.org Sponsor
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 466
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It was fixed yesterday evening. Everyone should be good to go.
InnovativeDiesel is offline  
post #7 of 7 Old 03-18-2011, 12:06 PM
Premium Member
 
farmboy7.3's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: lubbock tx
Posts: 413
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by InnovativeDiesel View Post
It was fixed yesterday evening. Everyone should be good to go.
I am having the same issue i contacted sct this morning at 9 and have yet to hear back what do i need to do to get my truck back to running
thanks

dustin
05 lariat CCLB FX4 F350 XCAL3 STRAIGHT PIPE
AND STUFF
born on 12/04

Texas is a state of mind. Texas is an obsession. Above all, Texas is a nation
in every sense of the word - Author John Steinbeck
farmboy7.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome