Why is my 6.0 a pig ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-27-2010, 05:54 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2010
Posts: 462
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Why is my 6.0 a pig ?

I put on my new turbo and it runs alittle better but still does not run like it did new. I am waiting on my egr delete which I will do soon. I will check my egr valve to see if it is stuck open for now? this thing is a pig, the turbo spools up but the truck just does not seem to want to go .....kinda like one of those wanna be's racers in damn rice burners with the loud muffler ...lots of noise but slower than a snail
fer instance... going up small inclines it will not hold speed , sometimes dropping from 70 down to 60ish and sometimes will drop down gear with cruise control set...if I go to pass I better have a running start too...
what I am mostly concerened with is the job I am on now is due to be completed @ end of January and I will have to pull my 36' 5th wheel back home.....she ain't gonna do it the way it runs now
what all can I check or replace to get this thing back where she should be
could it be the FICM ? looking at a swampy's too

anyone else been down this road ???
125k miles , does not miss, use oil , etc... and exhaust is clean
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-27-2010, 06:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: FL
Posts: 4,246
Thanks: 21
Thanked 30 Times in 21 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any codes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-27-2010, 06:14 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2008
Posts: 127
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My 6.0 is kind of doing the same thing...I am getting the EGR system looked at first...so I will definitely stay tuned and see if anyone gives you any good ideas.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-27-2010, 06:17 AM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2010
Location: Great Falls MT
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Also is the Turbo a stock replacement or an aftermarket.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-27-2010, 06:27 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2010
Posts: 462
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
'03 Style replacement turbo , was way down on power before the swap though , figured a new turbo would really wake it back up ,..... NOT !
haven't got a code reader .....
all new filters...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-27-2010, 06:57 AM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2010
Location: Great Falls MT
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
What are you running for Boost Levels, 25-30 ish PSI at wide open Throttle.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-27-2010, 07:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2010
Posts: 462
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
it will put out 20+ just nailing it on flat ground , I have not really stood in it cause my oil cooler is getting plugged and she puked coolant once on me , have a new cooler just waiting on egr delete kit to do the change outs all at once , slapped new turbo on so I could recoup my core deposit ..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-27-2010, 07:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Moose jaw,saskachewan,canada
Posts: 2,022
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Every time I take my truck to the dealer it seems to lose power, did Ford reflash it lately?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-27-2010, 08:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my 04 was acting sluggish. I found that the turbo sensor or whatever its spos to be called was plugged with soot. If I recall correctly, it sits on the passenger side of the intake and has a small vacumn line line leading to the sensor on the pass fender. I unplugged the hose, used a paper clip to ream the crud out and it woke the ol girl right up. Cheap easy thing to check.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-27-2010, 08:55 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: California
Posts: 4,260
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
egr stuck open??????????? not good at all.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:25 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors