Just got my SCT. Couple Questions. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-17-2010, 09:49 AM
Air Assault!!
 

Join Date: Feb 2010
Location: Tampa Bay, FL.
Posts: 677
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to MPTonyT
Just got my SCT. Couple Questions.

So i get my 3015 last night but it has an X3 sticker not the SF3 (weird) but it had the canned tunes.

So i flash the truck to the street setting and adjust for my tire size via the calculator. Go out to dinner the truck runs awesome. I wasn't getting on it but i could tell just in normal accel that it was more powerful. We park and go inside eat dinner and come back out. Start the truck and C.E.L. comes on.

Truck ran great the whole way home and once i got there i hooked the SCT up to it to read the code. IT give me a code (dont remember what i was ) and it was something like:

P1102: MAF Sensor in range but lower than expected.

I clear it and haven't seen it since. Is there anything i should look for? Filter is clean and truck runs great.

Last edited by MPTonyT; 04-20-2010 at 06:11 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-17-2010, 09:54 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Mercer County WV
Posts: 2,988
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Probably something with the tune. Get some custom tunes and it should take care of the issue. I got Cale's 140 horse tune and when I loaded it, it would throw a CEL similar to what you mentioned, I called Cale, he tweaked something in the tune and no more problems.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-17-2010, 10:05 AM
Air Assault!!
 

Join Date: Feb 2010
Location: Tampa Bay, FL.
Posts: 677
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to MPTonyT
I'm running a fairly mild tune now until i get my gauges (this week or so) then I'm going to go with Matts SRL tune as I've heard nothing but great things about it. Thanks and if I continue to get the light ill change the tune.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-17-2010, 10:22 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Mercer County WV
Posts: 2,988
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yup, Matt's SRL is AWESOME!!!! You will love it!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-17-2010, 10:57 AM
Air Assault!!
 

Join Date: Feb 2010
Location: Tampa Bay, FL.
Posts: 677
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to MPTonyT
Quote:
Originally Posted by 05_PSD_Erik View Post
Yup, Matt's SRL is AWESOME!!!! You will love it!
So ive heard...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-19-2010, 02:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2010
Location: St. Louis, MO
Posts: 277
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
You need to call SCT and they will help you. Theres a update you have to ask for. They did it for me...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-20-2010, 05:20 AM
Air Assault!!
 

Join Date: Feb 2010
Location: Tampa Bay, FL.
Posts: 677
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to MPTonyT
Quote:
Originally Posted by RZR007 View Post
You need to call SCT and they will help you. Theres a update you have to ask for. They did it for me...
I did that yesterday and they updated my firmware and sent me a tune package thats not yet available. Seems to work good now. No CEL thus far since the update.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-20-2010, 06:03 AM
Super Moderator


 

Join Date: Mar 2008
Location: Abingdon, Md.
Posts: 11,969
Thanks: 3
Thanked 27 Times in 15 Posts
Feedback Score: 3 reviews
I don't think your 05 has a MAF sensor to be in range or out of range. Mine doesn't.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors