just wanting to know? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-29-2009, 07:40 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just wanting to know?

Can i stack a sct on my edge platinum with attitude?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-29-2009, 07:46 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I was wondering this too
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-29-2009, 07:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i love my edge i just bought it at jambo it gives some amazing power to truck... i got a 2005 f-350 6 spd with a 4" silverline exhaust and 4" lift with 35's under it and me and a couple buddies went down to louisville and was messin around with some dodges and blew their doors of but i want a little more power just for fun ya know
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-29-2009, 07:59 PM
Premium Member
 

Join Date: Dec 2007
Location: Shawnee, OK
Posts: 4,938
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
"Stacking" has very minimal results on a 6.0, complete waste of money
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-29-2009, 08:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Central NY
Posts: 1,821
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There is a way to do this, but this is the ONLY way I'd do it... use trans only tunes from the SCT, then use your edge as the power adder, though it will have to stay plugged in for this to work, you cant really stack on a 6.0 as all they use is programmers and they just over-write the previous tune. So you can load a tranny tune from the SCT (your transmission will thank you) and then just use the power adder from the EDGE, but it will have to stay plugged in. I dont see the point in this though as a custom tuned SCT will run circles around the edge in every aspect.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-30-2009, 05:34 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: DFW
Posts: 216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stacking works when the module tells different lies than the programmer. When they used the same sensors, stacking gets dangerous. Most people, who stack on a 6.0, end up with engine problems shortly after.

If you want more power, talk to someone about getting custom tunes for the SCT.

As mdub07 said, the only real way to stack affectively is to use one for the engine and one for the tranny (which really isn't stacking as much as using them in conjunction).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-30-2009, 09:00 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I wasnt meaning using it like that...never mind yeah Ive got custom tunes, i would never do this...I was wondering about the monitor in order to check on egt's and such. Guages are best but Im not sure that I want to put those in my truck or not...I would rather have a digital monitor.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-30-2009, 10:57 AM
Premium Member
 

Join Date: Dec 2007
Location: Shawnee, OK
Posts: 4,938
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by holbc View Post
I wasnt meaning using it like that...never mind yeah Ive got custom tunes, i would never do this...I was wondering about the monitor in order to check on egt's and such. Guages are best but Im not sure that I want to put those in my truck or not...I would rather have a digital monitor.
oh ok, you just want to use the monitor function. IIRC you just leave the edge on the stock setting and it will work just fine
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors