2005 Excursion - Won't start, then starts, then won't... - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Ford Excursion Discussion This forum is for topics relating to the excursion only.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-09-2012, 02:43 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2005 Excursion - Won't start, then starts, then won't...

Hello All,

My 2005 Excursion is demonstrating a new problem:

Drive it, park it, go to start it later - nothing.

Disconnect batteries, clear the ecu, check fuel feed, nothing.

Leave it alone for a further 10 minutes, then try again - Bingo, it starts!

Repeat above a couple of times...

I was thinking that maybe something in the ignition on the column maybe wasn`t connecting, so I tried my back up key as well - so far it seems to be working.

What is puzzling is that FICM was replaced a few weeks ago, along with batteries etc. I get a strange `clicking`noise in my environmental controls, but I have not been able to isolate the source...

Suggestions...

Chees
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-09-2012, 05:56 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just did it again, and will not start...

8pm MST
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-09-2012, 07:32 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
930MST - still nothing, but now the key won't work and the 'theft' light keeps flashing...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-09-2012, 08:23 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1020MST - Starts right up. Pulled the codes had a 1260 - (theft recovery); I suppose it thought I was trying to steal it.

Suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-10-2012, 06:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2011
Location: Fayetteville, GA
Posts: 967
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Does yours have the factory remote start?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-10-2012, 06:33 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Negative - I go out in the -40 to get it running...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-14-2012, 12:44 PM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anything? Anyone? This is driving me insane.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-14-2012, 05:24 PM
Emergency Services

 

Join Date: Apr 2011
Location: Geraldton
Posts: 740
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I really don't know what the issue is but I'd guess it's key/theft related.

I'd say repost it in the General Discussion section, there's a lot more traffic there. You may have to talk to a dealer on this one, IDK what, if anything, you can do with the anti-theft system at home.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-17-2012, 11:56 AM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fishermedic - appreciated, will give it a try.

Cheers
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-18-2012, 07:10 AM
Member
 

Join Date: Aug 2012
Location: BC and Alberta
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Turned the A/C off - started right up...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors