6.0 AC Module stopped working - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-14-2014, 11:59 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2014
Location: Gainesville,GA
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 AC Module stopped working

I had my ac blowing full blast first of few times I have ever used my ac. Pulled up to a light put it in park raised the wheel to turn to the back seat when I turned back around my ac was shut off completely! No lights work, no air nothing! I tried the old unhook the battery, fuse check and turning my lights on and off tricks but nothing worked. I was told to make sure my heated seats were workin or not and they still come on automatically. If anybody has been in this situation before please let me know any input is greatly appreciated! Hoping I just pulled a wire loose but expecting to have to have the module replaced.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-15-2014, 09:31 PM
Member
 

Join Date: Nov 2012
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Which module do you have?, are there controls in the steering wheel?

It sounds like there's something going on in your tilt, mine does it when the I tilt all the way down and sometimes at random, never could find the problem wire and after replacing the fuse every time it did it I bought a 15A mini buss breaker at autozone and modified my fuse box cover to allow it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-16-2014, 01:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2014
Location: Gainesville,GA
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yeah there's steering controls and it's the automatic climate control unit.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-16-2014, 01:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,146
Thanks: 64
Thanked 185 Times in 176 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
heated seats come on automatically ?
do you have the fuse locations so you can verify the AC fuses are OK ??


any thing else out at all ? dome ? dash wise ? ETC

radio ? if the radio works do any of the other steering wheel controls work ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-17-2014, 09:59 AM
Member
 

Join Date: Nov 2012
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Couldn't swear to it but I think the A/C control is on it's own fuse, I can't remember. I've pulled half the interior out and could never find the problem, it's bound to be in the steering column, I've only had it go out once since I installed the breaker but then again I don't move my tilt much.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-17-2014, 11:08 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2014
Location: Gainesville,GA
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah my heated seats still come on automatically and my trailer brake module thingy still comes on and works. all wires underneath steering are plugged in tightly. I appreciate the help guys I just hope I can find the problem elsewhere before having to take the dash apart!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-14-2014, 01:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2014
Location: Austin, Texas
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine just did this today. Heated seats work as well as the all the steering controls. Did you eve find out what it was?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-15-2014, 03:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2014
Location: Gainesville,GA
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes mine was a fuse but the tricky thing was I only checked one fuse check every fuse that has do do with the module because I think there is a couple fuses that work the module. Now she runs like a charm let me know how it goes!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:44 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors