Frustrating windows and radio not working please help!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-01-2014, 03:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Location: Lenexa KS
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy Frustrating windows and radio not working please help!!!

Ok so I had a cracked board in my fuse box. I replaced it and now my radio and windows do not work. I checked fuses and relays relating to both those including the delay acc fuse and relay. I'm stuck and I have no clue what to do. I tried searching but can't find anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-01-2014, 03:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,223
Thanks: 68
Thanked 192 Times in 183 Posts
Feedback Score: 0 reviews
so they worked with the cracked board but not wit the replacement?

i was thinking retained power but you checked that
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-01-2014, 03:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Location: Lenexa KS
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by ZMANN View Post
so they worked with the cracked board but not wit the replacement?

i was thinking retained power but you checked that
Correct. The only thing effected by cracked board was starting truck. I could have it turned to run and everything worked. Once the fuse box was switched out it's like the relay isn't getting power. I don't know where my test light is but I can't hear/feel relay actuating. Somebody mentioned the gem but I thought those were for the 7.3 not the 6.0. Or am I mistaken? Anything at all would help me.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-01-2014, 03:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,223
Thanks: 68
Thanked 192 Times in 183 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no Gem your correct the cluster and separate modules take it's place

an since your problem followed the new board i guess you better find your test light

??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-01-2014, 03:33 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Location: Lenexa KS
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Where should I start testing and to what end? Any suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-01-2014, 03:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,223
Thanks: 68
Thanked 192 Times in 183 Posts
Feedback Score: 0 reviews
first I would recheck you install and was the board new ? and model specific?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-01-2014, 03:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,223
Thanks: 68
Thanked 192 Times in 183 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have not messed with the retained power but if it's like most relays it interrupts the power between two leads so you may still hear the coil click but it may not have any power to interrupt
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-01-2014, 03:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Location: Lenexa KS
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
eBay board and it was model specific matched code 100% I did already pull it and reinstall. It's rather a simple install. I'm just getting a bit frustrated. Seems elec issues are my downfall.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-01-2014, 03:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,223
Thanks: 68
Thanked 192 Times in 183 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the board has me worried and if i didn't have a sleeping chihuahua on my leg I would try and look in the wiring book to see where the power feed to the retained power relay comes from but that's my guess

did u compare the boards or is it to complex to do a side by side ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-01-2014, 03:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2014
Location: Lenexa KS
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Unfortunately you can't really see the board unless you look through one of the relay proNg slots. Everything is one piece. I looked for a diagram but couldn't find anything relating to that.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
issues, radio, troubleshoot, window

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors