Low beams coming on when High beams activated? HELP - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-23-2014, 04:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2012
Location: Central Florida
Posts: 177
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Low beams coming on when High beams activated? HELP

Hey guys.

Leaving work today had a weird issue happen. When I turned my headlights on I noticed the blue high beam light lit up on my dash. But no headlights? only parking lights.. When I push the lever forward to activate high beams, my low beams then turned on and the high beam light on the dash went out.... Its as if the low/high beams have reversed lever positions. But the high beams do not come on.

Any idea on where to start here?? Has anyone experienced this before?


Thanks for any input!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-23-2014, 06:45 PM
I Like Shiny Things :)



 

Join Date: Jan 2013
Location: La Grande, Oregon
Posts: 5,072
Thanks: 43
Thanked 232 Times in 194 Posts
Feedback Score: 2 reviews
probably the multi-function switch starting to die out on you (the one for brights, blinker, etc....)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-23-2014, 07:32 PM
Mod Newbie


 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,725
Thanks: 6
Thanked 114 Times in 107 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Are they stock headlights or an HID conversion? If it's a conversion, whoever installed them possibly have the Hi/Low wires reversed and the kit could be a low beam only.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-24-2014, 11:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2012
Location: Central Florida
Posts: 177
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Thanks for the tip. They are stock headlights. They have been working normal until yesterday leaving work. Looks like I will be getting the multi function switch replaced and hope that takes care of it!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors