Alternator issue? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 11-09-2013, 06:59 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Alternator issue?

A week ago I had my tensioner explode, threw the belt 1/2 mile from home, made it home, repaired the truck, and noticed afterwards the voltage would drop to 12.5 on my scan guage while running, started checking into it and found one battery at 11.6 static and 8.7 under load passenger side, driver was 12.5 and 11.7 while cranking, placed battery in question on the charger and retested, 12.2 static and 10.8 cranking, took the truck down to autozone this am and had them test the alt came back bad diode, the guy doing the test didn't seem to know what he was doing IMO I explained to him twice that the truck needed to run for a min or so to shut the GP off, each time he tested right away. Don't want to spend 200 bucks if I don't have to, any recommendations would be good, while driving on the scan gauge the voltage runs from 13-14v, occasionally drops to 12.5 at idle but right back to 13-14 while driving
mtbxdrew is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 11-15-2013, 01:54 PM
Fill it up again Dummy
 
mhatlen's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Central Valley, California
Posts: 1,908
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 73 Post(s)
Thanks: 24
Thanked 87 Times in 76 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If that is the oem alt it's good to go.
Clean all of your cables and where they land. The driver side cable lands on the frame rail near steering box, make sure it's clean.

Some wheel brg grease is always good for battery cables and battery posts.

Another thing running a ground cable from the block near alt to pass negative post allows batteries to charge after starting.


2006 F250 LARIAT CCSB 4X4: Edge CS2, ARP Studs, O-Ringed Heads, X4 PHP 65 HP Custom Tow Tune, Atlas40 Ficm Tune, CAT EC-1 Coolant, IPR Coolant filter, Fass-125, turbo-back SS 4" pipe, Corsa muffler, 6.4 Banjo's, 6.4 starter,DC Power 270 amp alt, 2/0 cables, Die Hard Platinum AGM, 7" lift w: Icon Progressive Coil Springs, 2008^ Carli/Deaver rear springs on fatty-daddy 38/15.50/18 Toyo's
mhatlen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome