CTS doesn't turn on - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-22-2013, 09:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
CTS doesn't turn on

About once a week my CTS makes a noise when I turn my key on and then doesn't turn on. It's done this about once a week for almost a month, and I've only had it for a month. Has anyone else had this problem?


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-22-2013, 04:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2011
Location: Utah
Posts: 994
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine will make a noise at me sometimes too. At that point i just unplug it and plug it back in and she seems to work... should you have a bigger problem than that i would check the fuse for the OBD2 port
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-22-2013, 05:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
CTS doesn't turn on

Quote:
Originally Posted by USAFBowman View Post
Mine will make a noise at me sometimes too. At that point i just unplug it and plug it back in and she seems to work... should you have a bigger problem than that i would check the fuse for the OBD2 port
Yeah that's what I've been doing too. I just figured it shouldn't do that. I made sure it was updated, so I know it shouldn't be a software problem.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-25-2013, 06:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
CTS doesn't turn on

Anyone else have this happen to them?


Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-25-2013, 07:03 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Lowell, MA
Posts: 338
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
that's weird, I never had that problem before or even after the software update.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-25-2013, 07:12 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,247
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
not that uncommon of an issue , the cts , insight , edge evo 2 ,not all of them but have seen quite a few do that from time to time , most just unplug it and plug it back in and it works fine , i dont have the answer as to why but have seen it many times on alot of edge digital gauges
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-25-2013, 01:40 PM
Run in to my fist!
 

Join Date: Jun 2010
Location: Douglassville, PA
Posts: 1,248
Thanks: 4
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I saw the first problem with mine about 3 weeks ago. I was goin down the road, checked for any new DTC's, came back to the main gauge screen, and the thing got all twitchy on me. I pressed the menu button, it stopped and I havnt seen it since. I chalked it up to a glitch. At least once a week has gots to be annoying and may warrant a replacement. Try calling Edge, they may ask you to plug it while you're on the phone so they can look at it, kinda like what the cable company does to your cable box
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-25-2013, 02:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2011
Location: New York
Posts: 372
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
happned to my insight once...hooked it up to pc called edge and was all good
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-25-2013, 04:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
CTS doesn't turn on

Quote:
Originally Posted by 06SuperDutyF250 View Post
happned to my insight once...hooked it up to pc called edge and was all good
Hmm I guess I'll be giving them tomorrow and see what they can do


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-25-2013, 06:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2011
Location: New York
Posts: 372
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
open fusion software on the pc....have it all connected and give em a call, tech fixed it over the phone through the computer, been fine ever since
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors