Alright stereo gurus, need help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-17-2013, 11:36 AM
...swamp trash...
 

Join Date: Apr 2012
Location: Lake Worth
Posts: 2,641
Thanks: 109
Thanked 157 Times in 130 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Alright stereo gurus, need help!

Electronics is really not my area of expertise... I have a simple question really. I have a Pioneer AVIC-D3 in my truck. A while back I wired in a aftermarket backup camera to the radio, it works, but I get an annoying message "parking brake improperly connected...blah, blah." I found some instructions to wire in a relay on youtube to "trick" the unit. Worked great for about 2 months, no message, now I get it constantly again every time I start the truck. Anybody else got a remedy for this little annoyance?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-17-2013, 11:45 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2012
Location: Lorain OH
Posts: 545
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did your trick include wiring it back on itself? Trying to find it. The parking brake wire gets pushed back into another wire on the radio.....just cant remember which one.

Last edited by 10secondC; 02-17-2013 at 11:59 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-17-2013, 04:19 PM
...swamp trash...
 

Join Date: Apr 2012
Location: Lake Worth
Posts: 2,641
Thanks: 109
Thanked 157 Times in 130 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You know I think the relay wired the parking brake ground wire to the power antenna wire?! I got to look it up again. I can't remember. I'm an idiot when it comes to this crap.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-17-2013, 04:33 PM
...swamp trash...
 

Join Date: Apr 2012
Location: Lake Worth
Posts: 2,641
Thanks: 109
Thanked 157 Times in 130 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Just found this.

SMOOTH AVIC-D3 BYPASS - Hacks/Mods - AVIC411.com

Anybody try it? I think I'll give it a shot, won't be until next weekend though. Anybody try it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-03-2013, 05:05 PM
...swamp trash...
 

Join Date: Apr 2012
Location: Lake Worth
Posts: 2,641
Thanks: 109
Thanked 157 Times in 130 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Just in case anybody was wondering this does work. I just pulled the mute wire out of the harness, stuck it in the empty spot above it in the plug and grounded it out along with the parking break. And that's it!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors