Won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-06-2013, 02:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Won't start

A few months ago, I was listening to the radio with the ignition switch on acc., and when I started the truck, the headlights didn't work with the headlight switch on auto. Had to be switched to "on". Later, I was keeping track of my mileage on a trip, and the odometer zeroed on it's own. This past week, it has not wanted to start in the morning. Yesterday afternoon, it started, but after the speedometer and other guages pegged, and I noticed the odometer zeroed again. Today, it won't start. Just makes a clicking sound and all the lights flicker. They're not dim, just flickering. Anyone else had this problem?
jrmurdock is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-06-2013, 02:10 PM
Compression Ignition Addict
 
kendallcschm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: New Fairfield CT
Posts: 1,042
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to kendallcschm
Have you tried new batteries?

2007 Ford F250 Lariat 6.0 Powerstroke

mods:
Banks Ram air
Sinister Coolant Filter
Swamps 48V FICM with PHP Atlas 40
B&W turnover ball hitch
EGR Delete
Diesel Site Intercooler Boots
SCT livewire TS 5015 w/IDP custom tunes
Agressive street, Tow W/jake brake, Economy

Other rides:
2010 Ford Explorer 4.6 24V V8
1999 Ford Mustang Cobra 4.6 32V V8
Mods:
JLT True CAI
Smoked Heads/tails

kendallcschm is offline  
post #3 of 4 Old 01-07-2013, 06:34 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kendallcschm View Post
Have you tried new batteries?
These batteries were installed new about 16 mos ago. I'm thinking short because of the odometer zeroing out while I was driving, but I'm not a mechanic or a techie. I was just wondering if this is another problem that's unique to the 6.0.
jrmurdock is offline  
post #4 of 4 Old 01-07-2013, 08:44 AM
Compression Ignition Addict
 
USAFBowman's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Utah
Posts: 1,054
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 17 Times in 15 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check which relay runs the cluster. That relay may be bad

USAFBowman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome