06 radio in 05 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Please Visit our Site Sponsors
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-01-2012, 04:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: St. Louis/ Around Chicago
Posts: 234
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
06 radio in 05

Alright this might be a dumb question but I just bought my second superduty and this time I got an 05 an it has the newer radio in it but it doesn't have a factory aux in. I read that ford has 2 different companies making their radios. One company has Aux in and the other doesn't and they are different electronics but have the same face. So all I'm asking is can I swap a 06/ 07 radio with factory aux in for a factory 05 head unit with out an aux in port? Any help would be appreciated! Thanks guys and girls!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-01-2012, 08:18 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 140
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Kyleu890 View Post
Alright this might be a dumb question but I just bought my second superduty and this time I got an 05 an it has the newer radio in it but it doesn't have a factory aux in. I read that ford has 2 different companies making their radios. One company has Aux in and the other doesn't and they are different electronics but have the same face. So all I'm asking is can I swap a 06/ 07 radio with factory aux in for a factory 05 head unit with out an aux in port? Any help would be appreciated! Thanks guys and girls!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
I don't know if any reason why it shouldn't work just fine.

The harness should be the same (at least the service manual shows the connector being the same). Pretty sure the wiring is the same through the whole series (go check out the aftermarket wiring harnesses at crutchfield.com or somewhere similar to see what years they fit).


Lee
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-02-2012, 08:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: St. Louis/ Around Chicago
Posts: 234
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks lee I will check into that!


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-02-2012, 12:25 PM
Suck, Squish, Bang, Blow!






 

Join Date: May 2011
Location: Puyallup, WA
Posts: 6,871
Thanks: 236
Thanked 189 Times in 157 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes it can. It was changed in 04, so the 05-07 trucks share the same unit.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-02-2012, 12:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 11,447
Thanks: 207
Thanked 430 Times in 402 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine has an Aux button but no real input

so I just went with an aftermarket unit
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
State/Province
What state or province do you live in?
Security Question
*Required, this field is not shown to others. Enter the last two characters of the word "Powerstroke"
Security Question #2
*Required, this field is not shown to others. "While balancing on a piece of wood, two inches by four inches known as a 2x4, john and his friend sally both spotted a dalmatian inside a truck with sirens, headed to put out a fire. State the animal mentioned in the sentence above."
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors