2003 ex OEM trailer connection issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 10-28-2012, 08:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Apr 2012
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question 2003 ex OEM trailer connection issue

Ok here is my issue- 2003 excursion when plugged in to my travel trailer the left blinker and left brake light do not work on the trailer but they work on the ex. Here is what i have done.
I tested the trailer side by hooking up my dad's truck and every thing worked like it is supposed to. I then got my multimeter and tested the truck side on the corresponding pins for the blinker on both sides. With the right blinker on; the multimeter reads 12.0 v when it blinks on and then zero when it blinks off ( which is correct to my knowledge).
The left blinker reads 12.0 v when it blinks on and 10.3v when it blinks off. The problem is definetly the pin for the left side of the trailer. At first i thought it might be a ground issue but both the right and left side share the same ground and the right side reads like it should but the left side does not. Any suggestions or tips would be greatly appreciated.
kapem23 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome