CB Radio Gurus... Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-05-2012, 08:16 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
CB Radio Gurus... Help

CB Radio and Electronic Gurus i have an issue, and right now my brain is in limp mode due to other issues with the truck...

Installed a used Cobra 29LX i purchased from a member here. When i first installed it, i taped in power from where i got my gauge and a factory ground. But i noticed every time i pressed the talk button my EGT gauge would cycle to peak position. So i rewired everything with some 10ga wire and both power and ground to the battery. Hooked everything up last night and its still peaking the EGT gauge, even thought both circuits are separate now. The radio is hooked up to a groundless antenna and cable. and is using 18ft of cable.

I know its gonna be something stupid or something simple ive overlooked. but any help or direction will help. Id like to get this up and running and set up so i can have a radio for plow season.

Thank you in advanced
Jason
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-05-2012, 08:19 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: IOWA
Posts: 2,542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 2003kingranch
I had the same problem with my cb. Every time I would talk my fuel pressure gauge would lose pressure. Where did you run the power wire to?


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-05-2012, 08:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
The radio is a 10ga wire right to the battery.

The gauges is spliced into the radio harness.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-05-2012, 08:27 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: IOWA
Posts: 2,542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 2003kingranch
The gauges are tied into the cb radio harness? Or the factory head unit


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-05-2012, 08:34 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Sorry the factory headunit harness. At this point both circuits are completely separate.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-05-2012, 08:35 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: IOWA
Posts: 2,542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 2003kingranch
This might sound dumb but have you tried the radio with the truck off and see if it does it?


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-05-2012, 08:37 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Let me check...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-05-2012, 08:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
With the truck off. nothing happens with the gauge. however now i noticed a light buzzing coming from my speakers. turn the power on on the truck gauge acts up and buzzing still herd.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-05-2012, 08:50 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: IOWA
Posts: 2,542
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 2003kingranch
That's odd. You may have to wire your gauged to something other then your radio harness. Go over to the master cb thread and I have a vid up of what mine was doing. If that us exactly what yours is doing that might be the problem. That's how I fixed mine


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-05-2012, 09:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2010
Location: Bucks County PA
Posts: 529
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I forgot about that thread. im gonna post up there too.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:24 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors