Line In Button On Nav Unit - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-26-2012, 09:50 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Location: Victoria (Saanich), BC
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Line In Button On Nav Unit

So I have done a search and did a some reading, and no one talks about a Line In button on the factory nav unit. There are lots of threads on Aux buttons but no Line In buttons. I know I have a couple empty connectors on the back of the unit and would like to add FRD04 or something like that, but been hearing that you need an Aux button.

So does anyone know if that would be the same thing or is there a difference?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-06-2012, 12:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: West TN
Posts: 193
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I bet you can get info from the people that make them. FRD04 if I remember right says it does NOT work with added stuff like the nav. On the other hand, having that button might mean you already have a jack somewhere that doesn't need the PIE adapter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-06-2012, 12:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 7,602
Thanks: 56
Thanked 127 Times in 121 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
no one talks about a Line In button on the factory nav unit
06 never had a factory NAV option
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-06-2012, 12:34 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 55 Times in 37 Posts
Feedback Score: 10 reviews
^^ they didn't star offering factory equipped nav until 2008 for the 6.4 superduty (gas included)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-06-2012, 12:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 7,602
Thanks: 56
Thanked 127 Times in 121 Posts
Feedback Score: 0 reviews
True I wonder if He just used the term NAV in place of Headunit ?
,,,,,,,,
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-06-2012, 02:13 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 55 Times in 37 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Possibly I have a kenwood nav/DVD/everything lol in mine and love it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-01-2013, 08:08 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Location: Victoria (Saanich), BC
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Sorry guys back again. Lost this thread. I bought the nav unit used a few years ago. Not sure exactly what year it is but just from what I can remember, it's manufacture date is in late 07 so guessing it would belong to an 08 truck originally. I will see if I can dig up a photo or I will just take a photo of it. Would still like to put in a PIE but don't want to spend the money if it doesn't work for it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-01-2013, 08:22 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Location: Victoria (Saanich), BC
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Here is a picture I dug up.
Attached Thumbnails
Line In Button On Nav Unit-img-20110701-00187crop.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-01-2013, 09:44 AM
Serving Our Country!

 

Join Date: Sep 2012
Location: Lucinda, PA
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thats from an 08, their line in jack was located externally from the unit on the top of the dash, i always hated the being up top like that. It is the headphone type line in.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-01-2013, 09:46 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jul 2009
Location: Victoria (Saanich), BC
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
What connector do I need to get that up and running again?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:01 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors