back up sensors not working. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 11-20-2011, 06:12 PM Thread Starter
Member
 
brndfrb's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Greencastle, IN
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
back up sensors not working.

So my back up sensors are not working on 2003 F 350. You can turn them on from the dash button but as soon as you put the truck in reverse they switch off. Any ideas?
brndfrb is offline  
post #2 of 2 Old 11-20-2011, 06:20 PM
information regurgitator

 
NYC F-350's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 6,350
Thanks: 37
Thanked 270 Times in 246 Posts
Mentioned: 15 Post(s)
Quoted: 49 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
One (or more) of the sensors is junk.
Set the e-brake, stick it in reverse. Listen at each sensor. The sensors should emit a quick succession of clicks. If it clicks slower than the other sensors or does not click at all, replace the sensor.
NYC F-350 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome