Three Problems...? - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-23-2011, 08:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Peninsula-Bay Area
Posts: 1,428
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Three Problems...?

a friend has a 2007 f350 lariat with the parking sensors...when he puts it into reverse it automatically turns off the sensors and they become useless and you cant press the button to turn it back on while in reverse, when in drive you can press it and turn it on and off

what could be the problem?

also, when he turns on the truck it beeps like something is wrong or a door is open somewhat and nothing is wrong, no open doors no indicators on dash nothing, it just does it no matter what. i can try to get a video of it, what could bethe issue here?

and the last issue is that none of the buttons on the steering wheel work...cruise control, fan, stereo, etc...nothing, cause of the issue here?

thank you for the help in advance
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-24-2011, 07:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Peninsula-Bay Area
Posts: 1,428
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
anyone..........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-24-2011, 07:51 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2010
Location: St. Charles, MO
Posts: 984
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stupid ques, but I'm guessing all fuses are good? Batteries?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-24-2011, 07:53 PM
The Tamed Racing Driver
 

Join Date: Oct 2009
Location: Home-Taneytown, Maryland; School- Lima, Ohio
Posts: 3,229
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Probably a sensor is bad. Their is a way you can tell if they are working but I forget what it is exactly. I think if you buddy puts it in reverse and you listen to the sensors themselves they will make noise if they are working (since they are like a sonar thing)

Don't hold me to that, but you could try it untill someone comes along that actually knows how to test them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-24-2011, 09:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Peninsula-Bay Area
Posts: 1,428
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
yes all fuses are good, not a stupid question, um well when he puts it into reverse it automatically turns off the sensors and the off light comes on on the switch and it wont let you turn it on
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-26-2011, 01:50 PM
Premium Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: Kansas City(Liberty), MO
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have your buddy start the truck, put it in reverse and hold the brake. Put your ear as close as possible to each sensor and listen for a clicking sound. At least one the sensors on the rear bumper is bad...the bad one will not be making any sound. Obviously, it's loud back there so you'll have to basically touch your ear to the sensors to hear them.

Once you figure out which one(s) are bad, replace them and the backup system should start working again.

Good luck!

Eric
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-26-2011, 01:57 PM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 5,921
Thanks: 18
Thanked 180 Times in 167 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by KCPowerStroker View Post
Have your buddy start the truck, put it in reverse and hold the brake. Put your ear as close as possible to each sensor and listen for a clicking sound. At least one the sensors on the rear bumper is bad...the bad one will not be making any sound. Obviously, it's loud back there so you'll have to basically touch your ear to the sensors to hear them.
You don't have to have the truck actually running for them to make the noise. Just have the key on, e-brake set, and stick it in reverse.
A good sensor will "click-click-click" rapidly. A bad sensor will click at a slower rate or not at all.

As far as the switches not working on the steering wheel, it is probably a broken "clock" spring in the column.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-26-2011, 08:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Peninsula-Bay Area
Posts: 1,428
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
awesome, you guys are great, ill try all this on saturday or thursday when i get to mess with his truck again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-28-2011, 02:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2011
Location: Sedro Woolley, Wa
Posts: 248
Thanks: 12
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
He still has the stock radio right?

Sent from my DROIDX using AutoGuide App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-28-2011, 02:48 AM
Member
 

Join Date: May 2010
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
With the door bell going off try spraying some wd40 in the door latch itself. There is a switch in there that makes the bell go off. I had to do this to mine and all set now.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors