Excursion Parking sensors will not work. - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-16-2011, 01:59 AM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Excursion Parking sensors will not work.

How Excursion 2004 sensors can be removed?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-17-2011, 03:31 AM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got off the sensors.
Can not test the sensor that is working / not working?
What should the new sensors cheaply?
Rear radars switched off as soon as I put the R-gear position.
Can I test the sensors individually, in any way?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-17-2011, 07:16 AM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 5,956
Thanks: 21
Thanked 187 Times in 174 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Testing the reverse sensors are easy. First, you must put the sensors back where they were.
This test is for the sensors only and nothing more.
Set your emergency brake (parking brake).
Place the transmission into reverse, do not touch the reverse sensor switch.
Put your ear at each individual sensor. You should hear a rapid "click-click-click."
If that clicking is slow (or does not click) replace the sensor. The fast clicking noise is what you want to hear.
Keep in mind that if you have one bad sensor, the others usually follow behind it quickly.
I had one bad sensor that I replaced. One week later another one went out, three weeks later another. I just went ahead and replaced the last two at that time and have not had any more issues since.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-17-2011, 06:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: Winnipeg, Manitoba
Posts: 212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by NYC F-350 View Post
Testing the reverse sensors are easy. First, you must put the sensors back where they were.
This test is for the sensors only and nothing more.
Set your emergency brake (parking brake).
Place the transmission into reverse, do not touch the reverse sensor switch.
Put your ear at each individual sensor. You should hear a rapid "click-click-click."
If that clicking is slow (or does not click) replace the sensor. The fast clicking noise is what you want to hear.
Keep in mind that if you have one bad sensor, the others usually follow behind it quickly.
I had one bad sensor that I replaced. One week later another one went out, three weeks later another. I just went ahead and replaced the last two at that time and have not had any more issues since.
How do you get the sensor's out?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-17-2011, 06:57 PM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 5,956
Thanks: 21
Thanked 187 Times in 174 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unplug them from behind (that isn't easy) and then push them in from the outside of the bumper inwards. The black ring around them stay in place.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-17-2011, 08:58 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How to order sensors delivered to Finland?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-02-2011, 10:09 AM
Member
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine is staying OFF when in reverse about 97% of the time. It's odd. Every once in a while it stays on and works. When in reverse, the light is OFF and you cannot turn it on when pressing the button. While in park or drive you can turn it on. What does this mean?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-02-2011, 10:14 AM
information regurgitator
 

Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 5,956
Thanks: 21
Thanked 187 Times in 174 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by justin99 View Post
Mine is staying OFF when in reverse about 97% of the time. It's odd. Every once in a while it stays on and works. When in reverse, the light is OFF and you cannot turn it on when pressing the button. While in park or drive you can turn it on. What does this mean?
Do the above test.
BUT, if they work sometimes, and don't other times, start looking at wiring issues. Pinched or chafed wires will give you fits in the system.
I replaced all 4 sensors, and sometimes after a rain, they just beep like I am on top of something.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors